Kymmenet ja taas kymmenet miljoonat palavat, kun seurat satsaavat joukkueisiinsa kesän siirtomarkkinoilla.

Kaikista ei tarvitsisi maksaa miljoonia – osa lähtisi aivan ilmaiseksi. Tässä on pieni otos pelaajista, jotka ovat vapaita vaihtamaan seuraa ilmaiseksi heti tai seuraavan kauden aikana:

Michael Owen – 32-vuotias hyökkääjä jäi ilman uutta sopimusta Manchester Unitedin kanssa. Stoken ja West Hamin odotetaan tarjoavan Owenille sopimusta.

Craig Gordon – 29-vuotias maalivahti maksoi Sunderlandille aikoinaan lähes 10 miljoonaa, mutta jäi nyt ilman uutta sopimusta. West Ham saattaa olla miehen seuraava osoite.

Danny Guthrie – 25-vuotias peluri jäi Newcastlessa vähäiselle peliajalla Cheick Tioten ja Yohann Cabayen loistaessa. Aston Villan huhutaan olevan miehen perässä.

Robert Green – 32-vuotias maalivahti nosti West Hamin Valioliigaan ja pelaa nyt maajoukkueen mukana EM-kisoissa. Sopimuksen uusiminen epätodennäköistä korkean palkkapyynnön takia.

Paul Scharner – 32-vuotias keskikenttäpelaaja on ilman sopimusta, mutta saattaa vielä päästä yhteisymmärrykseen West Bromin kanssa jatkosta.

Hugo Rodallega – 26-vuotias kärkimies onnistui vain maalaamaan kahdesti menneellä kaudella. Wiganin vuonna 2009 ennätyssummallaan hankkima ei saanut jatkosopimusta DW Stadiumille. Tottenhamin on huhuttu olevan kiinnostunut hänestä.

Salomon Kalou – 26-vuotias Kalou ehti pelata kuusi vuotta Chelseassa ja yli 250 ottelua. Hän ei kuulu Lontoon sinisten tulevaisuuden suunnitelmiin, mutta koti saattaa löytyä naapuri Arsenalista.

Paul Pogba – 19-vuotias superlupaus ei päässyt uuteen sopimukseen Manchester Unitedin kanssa. Todennäköinen koti löytyy Italiasta ja Juventuksen riveistä.

Junior Holiett – 21-vuotias Holiett oli Blakcburnin ainoita valoläiskiä putoamiseen päättyneellä kaudella. Uusi seura tulee olemaan huomattavasti kovatasoisempi, sillä kolmikko Arsenal, Tottenham ja Bayern Munchen on huhuttu olevan miehen perässä.

Didier Drogba – 34-vuotias hyökkääjä ratkaisi Chelsealle Mestarien liigan voiton ja ilmoitti samalla, että pitkä ura lontoolaisten riveissä päättyy. Matka käy lähes varmasti ulos Valioliigasta joko Kiinaan tai viimeisimpien huhujen mukaan Real Madridiin tai Juventukseen.

Pavel Pogrebnyak – 28-vuotias iski Fulhamille kuusi maalia 12. ottelussa tammikuun siirron jälkeen. Fulham yrittää pitää miehen seurassa, mutta huhuilua on kuultu myös muista Valioliigaseuroista ja Saksasta.

Royston Drenthe – 25-vuotias ei onnistunut vakuuttamaan Evertonin David Moyesia lainapestinsä aikana. Real Madridin 14 miljoonan hankinta vuonna 2007 on vapaa etsimään uutta seuraa, mutta todennäköisesti se ei tule olemaan Valioliigassa.

Mateo Kovacic – 18-vuotias oli jo siirrymässä 10 miljoonalla Manchester Unitediin, mutta omistajat pitivät tuolloin 17-vuotiasta liian suurena riskihankintana (mitäköhän Bebe sitten oli?). Nyt miehellä on viimeinen vuosi sopimuksestaan enää jäljellä Dinamo Zagrebin kanssa, joten suurseurat ovat aktivoituneet. Manchester City on etunenässä alkanut lämmittämään suhteitaan huippulahjakkaaseen kroatialaiseen.

Jose Bosingwa – 29-vuotias puolustaja voitti Mestarien liigan Chelseassa ja pelasi hyvän kauden. Silti hän ei mitä ilmeisemmin kuulu seuran tulevaisuuden suunnitelmiin, joten hän on vapaa etsimään itselleen uutta seuraa. AS Roma on jonon kärjessä hankkimassa miestä riveihinsä.

Dimitar Berbatov – 31-vuotias kärkimies voitti toissa vuonna Valioliigan maalikuninkuuden, mutta jäi Manchester Unitedissa kuluttamaan vaihtopenkkiä menneellä kaudella. Yli 30 miljoonalla Unitediin siirtynt Berbatov ei tosin aivan ilmaiseksi lähde, koska United käytti sopimuksessa olleen option. Hinta tulee silti olemaan jotain aivan muuta kuin hankintahinta.

Mohamed Diamé – 24-vuotias keskikenttämies on näyttänyt vahvoja otteita Wiganin riveissä. Uutta sopimusta ei ole saatu aikaan, joten mies siirtyy todennäköisesti kesällä isommille areenoille. Muun muassa Arsenal, Tottenham, Malaga ja Real Betis ovat miehen perässä.

Alan Dzagoev – 21-vuotiaan sopimus CSKA Moskovan kanssa loppuu joulukuulle, joten muut seurat saavat lähestyä häntä jo nyt. Lahjakkaan pelintekijän perässä ovat ainakin aikaisemmin olleet muun muassa Manchester United, Arsenal ja AC Milan.

Michael Ballack – 35-vuotias veteraanipelaaja on kärsinyt paljon loukkaantumisista ja Bayer Leverkusen ei uusi sopimusta miehen kanssa. Iästään huolimatta hän on vielä loistava pelaaja, joskin nopeus ja ketteryys ovat tietenkin kärsineet. West Hamin on huhuttu olevan kiinnostunut hänestä.

Mathieu Flamini – 28-vuotias lähti aikoinaan ilmaiseksi Arsenalista AC Milaniin. Keskikenttämies on kärsinyt viime kaudella loukkaantumisista ja ei ole saanut uutta sopimusta aikaan Milanin kanssa. Nyt on spekuloitu jopa siitä, että Arsenal ottaisi hänet takaisin Emirates Stadiumin suojiin.

Gennaro Gattuso – 34-vuotias AC Milan veteraani kärsi pahasta loukkaantumisesta viime kaudella, eikä enää todennäköisesti jatka pitkää uraansa seuran riveissä. Lehdistössä on spekuloitu, että mies siirtyisi ”johonkin Valioliigaseuraan”. Hänen kokemuksestaan olisi varmasti apua monelle seuralle missä liigassa tahansa.

Alexander Frei – 32-vuotias iski 32 maalia ja 15 syöttöä menneellä kaudella. Hän oli isossa roolissa (iskiessään muun muassa hattutempun Old Traffordilla) seurassaan FC Baselissa pudottamassa Manchester Unitedia pois Mestarien liigasta. Nyt Frei on vapailla markkinoilla ja todennäköisesti monen brittiseuran kiikarissa.

Fabrizio Miccoli – 32-vuotias iski 17. maalia 24. ottelussa menneellä kaudella Palermon riveissä. Hieman yllättäen mies jäi ilman sopimusta seuran kanssa. Tästä saisi moni seura itselleen kokeneen ketun, joka kykenee iskemään maaleja.