Etukäteen kisojen heikoimmaksi, mutta joskin tasaisimmaksi alkulohkoksi veikattu A-lohko pelattiin eilen päätökseen. Suurimpana voittajasuosikkina lohkossa pidetty Venäjä hävisi yllättäen Kreikalle ja joutuu näin oleen kotimatkalle jo alkulohkovaiheen jälkeen. Puolan voittanut Tsekki jyräsi lohkovoittajana jatkopeleihin.

Molemmat viimeiset ottelut pelattiin samaan aikaan, joten jännitysmomentti säilyi loppuun asti. Ensimmäisenä päätökseen ehti ottelu Tsekki – Puola, jossa Petr Jiracek iski 72. minuutilla ottelun 1-0 voittomaalin.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli täysin Puolan hallintaa, ja laukauksia sateli kohti Petr Cechin maalia jatkuvalla syötöllä. Kisojen toisella järjestäjämaalla oli todella monta paikkaa iskeä ottelun avausmaali, mutta yritykset kilpistyivät joko heikkoon viimeistelyyn tai Chelseassa pelaavaan maalivahti Cechiin.

Toiselle puoliajalla tuli täysin uudestaan syntynyt Tsekki. Hyökkäykset alkoivat vyörymään tällä kertaa Puolan päätyyn ja Jiracekin maali erotti lopulta joukkueet toisistaan.

Samaan aikaan Kreikka järjesteli jättiyllätystä Venäjää vastaan, kun ensimmäisen puoliajan viimeisellä lisäaikaminuutilla Giorgos Karagounis iski vuoden 2004 Euroopanmestarin 1-0 johtoon.

Tästä ei enää flegmaattisesti pelannut Venäjä noussut, joten itäinen naapurimaamme lähti jättimäisen pettymyksen saattelemana ulos kisoista. Punakonetta pidettiin lohkon selvänä ennakkosuosikkina ja joku jopa naureskeli kuinka helpon lohkon Dick Advocaatin miehistö arvonnassa sai.

A-lohkon lopputilanteeksi muodostui siis:
Tsekki 6p
Kreikka 4p
Venäjä 4p
Puola 2p

Kreikka meni jatkoon tasapisteisiin päätyneen Venäjän kanssa juuri keskinäisen ottelun tuloksen perusteella.