Eilen illalla pelattu Saksa – Kreikka -ottelu oli hyvää jalkapalloviihdettä. Kuusi maalia ottelussa, josta olisi voinut veikata vähämaalista Kreikan puolustusvoittoisen pelitaktiikan takia.

Ensimmäistä maalia saatiin kuitenkin odotella aina 39. minuutille saakka, jolloin Saksan kapteeni Philipp Lahm onnistui iskemään joukkueensa 1-0 johtoon. Näissä lukemissa myös mentiin puoliajalle.

Ottelun pääjuoni oli se, että Saksa hyökkää ja Kreikka puolustaa yrittäen iskeä tehokkaasti vastahyökkäyksistä. Kreikan taktiikka toimi ottelun 55. minuutilla, kun Georgios Samaras iski vastahyökkäyksen päätteeksi pallon Saksan verkkoon.

Kreikkalaiskatsojien vielä juhliessa viimeisteli Sami Khedira vain kuusi minuuttia myöhemmin Saksan takaisin johtoon, eikä Kreikka enää tästä toipunut. Miroslav Klosen ja Marco Reusin maaleilla Saksa otti jo 4-1 johdon, kunnes aivan ottelun loppuhetkillä Kreikka pääsi kaventamaan vielä rangaistuspotkusta.

Saksan manageri Joachim Löw yllätti kaikki ottelun avauskokoonpanolla, josta puuttuivat muun muassa Mario Gomez, Lukas Podolski ja Thomas Muller. Joskaan eivät korvaajatkaan huonoja olleet, oli silti kolmen avauskokoonpanon tähden jättäminen penkille monen mielestä uhkapeliä. Nyt se kannatti ja Löwilla on käsissään iso tukku enemmän lepoa saaneeita avainpelaajia, sekä lähes muutama kentällinen pelituntuman omaavia pelaajia. Tämä voi osoittautua ratkaisevaksi pitkän turnauksen edetessä.