Ex-Chelsea-pelurit Didier Drogba ja Nicolas Anelka eivät ole kauaa ehtineet uraansa luoda Kiinassa, kun suljetusta kommunistivaltiosta kuuluu jo kummia. Molemmat pelaajat saattavat olla pian siirtolistalla, jos Shanghai Shenhuan omistajien riitoja ei saada ratkottua.

Seuran puheenjohtaja Zhu Jun omistaa 28,5 prosenttia, mutta on käytännössä vastannut sataprosenttisesti seuran kulujen kattamisesta. Zhulle oltiin luvattu aikoinaan oston yhteydessä, että jos hän investoi seuraan kahden vuoden aikana yli 15 miljoonaa puntaa, hänen osuutensa nousisi yli 70 prosenttiin.

Zhu on lehtitietojen mukaan käyttänyt yli 60 miljoonaa puntaa viimeisen reilun viiden vuoden aikana seuran pyörittämiseen ja hankintoihin, mutta valtion omistamat yritykset (jotka omistavat suurimman osan seurasta) eivät ole investoineet ollenkaan.

Nyt Zhu on ilmoittanut, ettei aio tulevaisuudessa maksaa kuin 28,5 prosenttia seuran kuluista, mikä romahduttaisi seuran talouden. Todennäköisintä olisi, ettei seura pystyisi enää maksamaan pelaajien palkkoja. Noin 300 000 dollaria viikossa ansaitsevat Drogba ja Anelka olisivat näin ollen ensimmäisinä siirtolistalla.

Vaikka Shenhua on investoinut raskaasti isojen nimien palkkaamiseen, on se vasta kymmenentenä 16 joukkueen sarjassa. Sillä on kasassa 27 pistettä 23 ottelusta, kun johtavalla Guangzhou Evergrandella on jo 47 pistettä.