Mestarien liiga jatkuu tänään. Lohkovaiheen toisella kierroksella englantilaisseuroista Chelsea matkustaa Nordsjällandin ja Manchester United CFR Clujin vieraaksi.

Chelsea aloitti e-lohkossa Mestarien liiga -urakkansa pelaamalla Juventuksen kanssa tasan Stamford Bridgellä. Illan vastustaja Nordsjälland hävisi odotetusti Shakhtar Donetskille.

Lohkossa h United avasi sarjansa voittamalla Galatasarayn 1-0. Lohkon jumboksi povattu Cluj yllätti kaikki hakemalla vierasvoiton Sporting Bragan vieraana.

Unitedin konkarit jätettiin kotiin

Sir Alex Ferguson jätti useita pelaajia Manchesteriin. Romanian reissulta jäivät pois Ryan Giggs, Paul Scholes, Antonio Valencia ja Michael Carrick. Puolustuspään terveystilanne on edelleen Unitedin murheenkryyni, sillä Nemanja Vidic, Phil Jones ja Chris Smalling ovat loukkaantumisten takia sivussa.

Scott Wootton ja Michael Keane on nimetty kokoonpanoon. Avaukseen asti saattavat nousta Darren Fletcher ja Jonny Evans.

Clujin puolelta varmuudella sivussa ovat Ciprian Deac, Adam Vass, Bakary Sare ja Ronny. Vasile Maftei on puolestaan käytettävissä kärsittyään yhden ottelun pelikiellon.

Di Matteolla käytössään ykköskokoonpano

Chelsean manageri Roberto Di Matteo ei näytä ottaneen riskejä vieraspelin suhteen. Daniel Sturridgen loukkaantumista lukuun ottamatta avaukseen voidaan asettaa joukkueen parhaimmisto. Toistaiseksi Di Matteo on luottanut viikosta toiseen melko lailla samoihin pelaajiin, joten suurta muutosta ei liene luvassa. Puolustusosastolla Cesar Azpilicueta ja Ryan Bertrand voivat saada mahdollisuuden avauksessa.

Nordsjällandin tilanne on Chelsean kaltainen, vain pitkäaikaispotilas Joe Sise jää varmuudella sivuun ottelusta.

Arvio

Tilanne on se, että Chelsean ja Unitedin tulee ottaa tänään täydet kolme pistettä. Toki molemmat pelaavat vieraissa, eikä mikään ole Mestarien liigassa varmaa. Etenihän APOEL Nicosiakin viime kaudella tasoaan pidemmälle. Mutta ollaan rehellisiä. Tasoeroa etenkin Nordsjällandin ja Chelsean välillä on valtava. Tanskalaisten mahdollinen avaus kuulostaa tältä: Hansen; Parkhurst, Okore, Runje, Mtiliga; Stokholm, Adu; Lorentzen, Christensen, John; Beckmann. Nimettömyys on päivän sana. Chelsean on otettava voitto, mihinkään muuhun seurassa ei voida olla tyytyväisiä.

Unitedin ja Clujin välisessä ottelussa on samanlainen, joskaan ei niin räikeä, tilanne. Romanialaisia ei voi täysin aliarvioida, sillä vierasvoitto Bragaa vastaan on aina kova tulos. Joka tapauksessa Unitedin materiaalin pitäisi riittää kolmeen pisteeseen asti. Jätetään silti Clujin yllätykselle pieni sauma.