Mestarien liigan alkusarjan kolmas kierros pyörähtää tänään käyntiin. Valioliiga.comin mielenkiinto kohdistuu lohkoihin E ja H. E-lohkossa Chelsea matkustaa Shakhtar Donetskin vieraaksi Ukrainaan. H-lohkossa Manchester United isännöi portugalilaista Sporting Bragaa.

Shakhtar Donetsk – Chelsea

Chelsea voi lähteä kohtuullisen hyvällä itseluottamuksella illan otteluun. Joukkue johtaa sekä Mestarien liigan lohkoaan (tosin tasapisteissä Shakhtarin kanssa) että Valioliigaa. Merkityksellisissä otteluissa ei ole jäänyt kertaakaan tappiota käteen. Nyt ei siis lasketa mukaan Uefa Super Cupin ottelua Atlético de Madridia vastaan, eikä myöskään Manchester Citylle kärsittyä tappiota Community Shieldissä. Shakhtarin sarja on tosin silti Chelseaa parempi. Ukrainalaisjoukkue on voittanut Juventus-ottelua lukuun ottamatta kaikki kauden pelinsä. Ja Juventukseltakin Shakhtar ryöväsi arvokkaan vieraspisteen.

Molemmat joukkueet pääsevät otteluun parhailla voimillaan. Isäntien puolustus koostuu pääosin paikallisista pelaajista. Brasilialaiset vastaavat suurelta osin hyökkäyspelistä. Mitä todennäköisimmin Shakhtar lähtee otteluun ryhmityksellä 4-2-3-1, jossa kaksi puolustavaa keskikenttäpelaajaa suojaa puolustuslinjaa. Chelsean ryhmitys on samanlainen, eikä se todennäköisesti poikkea juurikaan viime aikoina nähdystä avauksesta. Juan Mata on erinomaisessa vireessä, mutta Eden Hazard ja Oscar monipuolistavat Chelsean luoman uhan. Tosin Ramires saatetaan nähdä toisen laiturin paikalla, mikäli Roberto Di Matteo haluaa esimerkiksi vasempana hyökkääjänä pelaavan Willianin erityisvartiointiin.

Joukkueita yhdistää erinomainen hyökkäys ja hieman ailahtelevainen puolustuspeli. Isänniltä kannattaa seurata Chelsean kiikarissa olevaa Williania. Chelsean puolelta suurimmat odotukset kohdistvuat ilmiliekeissä olevaan Mataan. Se on varmaa, että toppari Dmytro Chygrynskiy on pulassa Matan, Hazardin ja Matan linjaa repivien syöttöjen kanssa. Mutta Shakhtar ei ole missään nimessä aseeton. Paljon hehkutetun Willianin lisäksi joukkueesta löytyy ratkaisukykyä esimerkiksi Henrik Mkhitaryanin muodossa, joten monimaalinen tasapeli on täysin realistinen lopputulos.

Manchester United – Sporting Braga

Mestarien liigan H-lohkossa kahdella voitolla aloittanut Manchester United kohtaa SC Bragan. Sanomattakin on selvää, että manchesterilaiset lähtevät peliin ennakkosuosikin viitta kaulassaan.

United-luotsi Sir Alex Ferguson sanoi näyttävänsä penkkiä Rio Ferdinandille ja Patrice Evralle. Miehet tarvitsevat Fergusonin kommenttien mukaan lepoa ennen ensi viikonlopun kärkikamppailua Chelseaa vastaan. Joukkue tuskin on kuitenkaan pulassa tehokkaan hyökkäyspelinsä ansiosta. Wayne Rooney on löytämässä virettään ja Robin Van Persie on myös pelikunnossa. Ennen kaikkea kahden hyökkäyspään timantin keskinäinen peli on löytynyt erinomaisesti.

Bragan kausi on ollut ailahteleva. Toisaalta Mestarien liigassa kaatui Galatasaray vieraskentällä. Toisaalta taas romanialainen Cluj haki pisteet Bragan vieraana. Joukkueesta löytyy laadukkaita pelaajia, kuten Hugo Viana ja Éder, joka on tehnyt neljä maalia neljässä ottelussa tällä kaudella. Portugalilaisten mahdollisuus lepää isäntien puolustuslinjan, joka aiheuttaa edelleen melkoisesti kysymysmerkkejä, varassa.

H-lohkon ottelu on lähtökohtaisesti Unitedin heiniä, mutta Bragaa ei sovi aliarvioida. Joukkue on tällä hetkellä kohtuullisen laadukkaassa Portugalin liigassa kolmantena. Jos Braga onnistuu voittamaan Unitedin Old Traffordilla, olisi se ensimmäinen siinä onnistuva portugalilaisseura. Tehokkaan hyökkäyspelinsä myötä lähdetään kuitenkin siitä, että United ottelun vie.