Tänään pelattiin seitsemän Valioliiga-ottelua. Seuraavassa otteluiden tulokset ja raportit:

West Ham – Man City 0-0
Manchester City jatkaa edelleen ainoana joukkueena ilman tappioita kymmenen pelatun kierroksen jälkeen. 0-0 tulos sarjanousija West Hamin vieraana ei varmasti silti tyydyttänyt Roberto Mancinin miehistöä. Hammers oli siirtyä ensimmäisellä puoliajalla johtoon, kun pallo saatiin jo Joe Hartin vartioimaan maaliin. Tilanne kuitenkin tuomittiin paitsioksi. Kun toisellakaan puoliajalla ei syntynyt maaleja, jäivät joukkueet Lontoon illassa maalittomaan tasapeliin.

Fulham – Everton 2-2
Ensimmäinen puoliaika alkoi Evertonin osalta heikosti, kun Bryan Ruizin vapaapotkusta maalivahti Tim Howard torjui pallon tolppaan, josta se kimposi hänen kauttaan maaliin. Tehottomasti palloa hallinneet liverpoolilaiset eivät saaneet ennen tauko palloa Fulhamin maaliin, mutta toinen puoliaika ja Marouane Fellaini muuttivat tilanteen. Belgialainen iski kaksi maalia ja Everton näytti jo menevän vierasvoittoon. Vaihtomies Steve Sidwell kuitenkin tasoitti pelikellon näyttäessä 90. minuuttia.

Norwich – Stoke 1-0
Bradley Johnsonin tekemä voittomaali ensimmäisen puoliajan lopulla takasi Norwichille tärkeän kotivoiton Stokesta. Valitettavasti ottelun jälkeen kuitenkin puhutti lähinnä Stoke manageri Tony Pulisin purnaus huonosti tuominneista erotuomareista. Pulisin mielestä ottelun tuomarien päätökset antoivat Kanarialinnuille voiton, sillä ottelun ainoa maali syntyi tilanteesta, jota hänen mielestään edelsi väärin tuomittu vapaapotku. Myös muutama muu tilanne oli hänen mielestään surkeasti tuomittu. Niin tai näin, Stoke ei kovasta hallinnastaan huolimatta saanut aikaiseksi maalia ja pisteet jäivät Carrow Roadille.

Sunderland – Aston Villa 0-1
Gabriel Agbonlahorin maali ja loistavasti pelannut Stephen Ireland takasivat Villan manageri Paul Lambertille valonpilkahduksen heikkoon alkukauteen. Kolme vieraspistettä olivat elintärkeitä, mutta sitäkin tärkeämpää oli Irelandin paluu korkealle tasolle pitkän tauon jälkeen. Aston Villan kauden alku on ollut surkein lähes 50 vuoteen, joten hyviä otteita tarvitaan kauden pelastamiseksi. Tasapelikin ottelusta olisi ollut mahdollinen, kun Steven Fletcher sai pallon maaliin kolmannella minuutilla, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi. Vieraiden vietyä pisteet, ovat molemmat joukkueet nyt yhdeksässä pisteessä juuri putoamisviivan yläpuolella.

Swansea – Chelsea 1-1
Victor Moses näytti vievän sarjakärjessä alkukauden viettäneen Chelsean maalin vierasvoittoon, mutta Pablo Hernández tasoitti muutama minuutti ennen loppua. Tasapeli tiesi sitä, että aikaisemmin ottelunsa voittanut Manchester United nousi sarjakärkeen. Ensimmäinen puoliaika Liberty Stadiumilla tarjosi hyvää joskin tehtohonta jalkapalloa. Toisella puoliajalla Chelsean maalin jälkeen Swansea pelasi rohkealla 4-2-4 -taktiikalla, joka lopulta tuotti tasoitusmaalin.

Tottenham – Wigan 0-1
Wigan kävi yllättäen nappaamassa vieraspisteet Tottenhamilta, kun Ben Watsonin toisen puoliajan maali riitti voittoon. Spurs piti palloa, mutta oli hyvin tehoton. Wigan pelasi kärsivällisesti ja se tuotti ansaitun voiton. Wiganilla oli paikkoja useampaankin maaliin, mutta kotijoukkueen maalivahti Brad Friedel piti joukkuetta pystyssä. Tosin Wiganin voittomaali syntyi kulmatilanteessa, jossa amerikkalaismaalivahti ei saanut katkaistua palloa. Tasapelin myötä Spurs tipahti viidenneksi sarjassa.

Man United – Arsenal 2-1
Manchester United otti 2-1 voiton Arsenalista ja siirtyi ensimmäistä kertaa tällä kaudella sarjakärkeen. Arsenal sai ajoittain pitää palloa paljonkin, mutta tämä tapahtui lähinnä heidän omalla kenttäpuoliskollaan. Unitedin manageri sir Alex Ferguson harmitteli ottelun jälkeen suurta määrää hukattuja maalipaikkoja. Niitä kotijoukkue todellakin tuhlaili, mutta kaksi kertaa pallo maaliin kuitenkin hyväksytysti saatiin. Robin van Persie iski heti ottelun alkuun pallon vanhan seuransa verkkoon ja myöhemmin Patrice Evra puski toisen osuman toisella puoliajalla. Kavennus syntyi yliajalla, kun Santi Cazorla iski ottelun viimeisestä tilanteesta pallon maaliin. Muita ottelun mainittavia hetkiä olivat Jack Wilsheren ulosajo kahden keltaisen kortin myötä ja Wayne Rooneyn ohi ampuma rangaistuspotku ensimmäisellä puoliajalla.