Chelsea ja Manchester United pelaavat tänään viimeisen ottelunsa Mestarien liigan lohkovaiheessa. United on varmasti jatkossa, Chelsea saa jännittää kalkkiviivoille asti.

Chelsea – Nordsjälland

Lähtötilanne on se, että Nordsjälland kaatuu Stamford Bridgellä. Jos ei kaadu, ei Chelsea ansaitse paikkaansa jatkossa. Mutta Chelsealle voitto ei välttämättä riitä. Samaan aikaan Shakhtar Donetsk pelaa Ukrainassa Juventusta vastaan. Shakhtarin kotivoitto on ainoa tulos, jolla Chelsea jatkaisi 16 parhaan joukkoon. Chelsean kannalta tilanteen tekee vaikeammaksi se, että Shakhtar on jo varmistanut jatkopaikkansa, joten joukkueella ei välttämättä riitä nälkää voittoon asti.

Nordsjällandista ei pitäisi olla vastusta pakkoraossa olevalle kotijoukkuelle. Edellinen ottelu näiden kahden välillä päättyi Chelsean 0-4 -vierasvoittoon.

Chelsean kokoonpanosta puuttuu viime viikkoina ikävöity kapteeni John Terry. Lisäksi Frank Lampard ja Daniel Sturridge ovat loukkaantumisten takia sivussa. Tanskalaisryhmästä on poissa Jores Okore, joka on tähän asti pelannut kaikissa lohkovaiheen otteluissa. Merkille pantavaa on myös, että Ramires ja David Luiz ovat varoituksen päässä pelikiellosta.

Chelsea voittanee, siitä ei ole kahta sanaa. Samalla katkeaa voitoton putki, joka on pisin sitten vuoden 1996. Valitettavasti voitolla ei Bluesin kannalta ole välttämättä merkitystä. Shakhtar on ehdottomasti vahva joukkue, mutta sillä ei ole niin paljon panosta, kuin Juventuksella. Kovasti näyttää siltä, että toinen englantilaisjoukkue ja Mestarien liigan hallitseva mestari jää tänään alkulohkoon.

Manchester United – CFR Cluj

Unitedilla ei ole lohkovaiheen päätösottelussa mitään pelissä. Vaikka ottelu pelataan kotiyleisön edessä, sir Alex Ferguson todennäköisesti lepuuttaa avainpelaajiaan tulevan viikonlopun Manchesterin derbyä varten.

Clujilla sen sijaan on vielä mahdollisuus yltää jatkopeleihin. Lohkon kolmospaikka on jo varma, joten romanialaisilla ei ole mitään hävittävää. Joukkueen on jatkoon yltääkseen saatava tänä iltana enemmän pisteitä, kuin Galatasaray. Turkin ylpeys kohtaa viimeisessä ottelussaan lohkojumbo Bragan.

Aiemmin syksyllä Unitedin kaikki puolustajat olivat samaan aikaan sivussa. Nyt alkaa näyttää samalta keskikentän suhteen. Shinji Kagawa, Nani, Antonio Valencia ja Anderson ovat loukkaantuneina. Ryan Giggsillä on pientä jalkavammaa ja Nick Powell on ollut sairaana. Lisäksi sivussa on pikkuhiljaa paluuta tekevä Nemanja Vidic. Clujin puolelta ovat poissa Ronny ja Bakary Sare.

United pelaa puolivaloilla, mutta kotivoitto on silti todennäköisin vaihtoehto. Ottelusta tekee mielenkiintoisen se, että Cluj tulee painamaan alusta asti täydellä höyryllä päälle. Clujin jatkopaikka lepää kaikesta huolimatta Galatasarayn käsissä.