Fulhamin pitkäaikainen omistaja Mohamed Al Fayed on myynyt seuran uudelle omistajalle. 16 vuotta Fulhamia hallussaan pitänyt Fayed möi seuran amerikkalaiselle miljardöörille Shahid Khanille, joka omistaa entuudestaan NFL-liigassa amerikkalaista jalkapalloa pelaavan Jacksonville Jaguarsin. Myyntisummaksi veikkaillaan 150-200 miljoonaa puntaa. Pakistanissa syntyneestä sittemmin Yhdysvaltoihin muuttaneesta 62-vuotiaasta Khanista tulee 6. amerikkalainen joka omistaa Valioliiga-seuran.

”Fulham on täydellinen seura minulle. Tahdon olla selvä, en näe itseäni niin paljoa Fulhamin omistajana, vaan seuran huoltajana kannattajien puolesta”, Khan kertoi.

”Tavoitteenani on varmistaa että seura sekä Craven Cottage saavat elinkykyisen sekä kestävän tulevaisuuden Valioliigassa josta sekä nykyiset että tulevat kannattajat voivat olla ylpeitä.”

”Aiomme johtaa joukkueen taloutta ja toimintaa varovasti ja huolella. Juniorityö sekä yhteisöllisyys ovat pohjimmiltaan tärkeitä elementtejä Fulhamin tulevaisuudessa.”

Al Fayed osti aikoinaan Fulhamin 30 miljoonalla punnalla, ja antoi seuralle varoja jotka auttoivat sitä nousemaan tukevasti Valioliigaan.

Al Fayedin aikakaudella parhaiten muistetaan kausi 2000-2001, kun Fulham nousi takaisin Valioliigaan 32 vuoden jälkeen. Suurin merkkipaalu tapahtui vuonna 2010, kun Fulham selvisi Eurooppa liigassa aina finaaliin saakka. Finaalissa Atletico Madrid oli lopulta hiuskarvan verran kovempi vastus, joten se kirkkain malja jäi valitettavasti saamatta. Atletico voitti ottelun 2-1 lisäajan jälkeen.

”On ollut kunnia ja etuoikeus saada johtaa Fulhamia nämä 16 ikimuistoista vuotta. Rakastin jokaista minuuttia tämän joukkueen kanssa. Nyt on oikea aika jäädä eläkkeelle ja ruveta pelaamaan jalkapalloa lapsenlapsieni kanssa. Olen surullinen, mutta ylpeä saavutuksistamme”, Fayed sanoi.

”Aika on siksi oikea, koska löysin Shahid Khanista seuralle erittäin hyvän uuden omistajan, joka hyväksyy vastuullisuuden ja etuoikeuden olla tämän seuran kanssa.”

12. viime kaudella Valioliigassa sijoittuneen Fulhamin kannattajayhdistys kertoi uutisen johtavan seuran kannalta mielenkiintoisiin mutta epävarmoihin aikoihin. Lisäksi yhdistys kertoi olevansa erittäin kiitollinen Fayedille näistä vuosista hänen johtaessaan joukkuetta.

Lähde: BBC