Sunnuntain herkkupalana toimii Tottenhamin ja Manchester Unitedin välinen kohtaaminen. Onko Tottenham toipunut edellisen kierroksen murskatappiosta vai lipuuko vierailijat Mestarien liigan jälkihuumassa helppoon voittoon?

Loukkaantumiset

Tottenham

Emmanuel Adebayor
Christian Eriksen
Danny Rose

Manchester United

Michael Carrick
Robin van Persie (Mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Tottenham

Tromsö-Tottenham 0-2 (Eurooppa-liiga)
Manchester City-Tottenham 6-0 (Valioliiga)
Tottenham-Newcastle 0-1 (Valioliiga)

Manchester United

Leverkusen-Manchester United 0-5 (Mestarien liiga)
Cardiff-Manchester United 2-2 (Valioliiga)
Manchester United-Arsenal 1-0 (Valioliiga)

Edellinen kohtaaminen

Tottenham-Manchester United 1-1

Arvio

Tottenhamin marraskuu Valioliigassa on ollut tuskaa täynnä. Evertonilta Spurs sai napattua pisteen, mutta tappio Newcastlelle kotikentällä oli valtaisa pettymys. Viime kierroksella Manchester City laittoi Spursia käkättimeen 6-0-lukemin. Huomioitavaa on, ettei Spurs ole onnistunut marraskuussa maalinteossa kertaakaan Valioliigassa. Pientä lohtua toi torstaina pelattu Eurooppa-liigan ottelu, josta irtosi 0-2-vierasvoitto.

Spursin peliä vaivaa maalinteon sietämätön vaikeus. Maaliruiskuksi hommattu Roberto Soldado on osunut lähinnä rangaistuspotkuista. Manageri Andre Villas-Boasin luotto Soldadoon on ollut silti järkkymätön. Jermaine Defoe on jäänyt tyystin penkinlämmittäjän rooliin Soldadon yhdestä vaivaisesta pelitilannemaalista huolimatta.

Jos puolustus sai kehuja alkukaudesta, niin samaa ei voi sanoa edellisen kierroksen pelin jälkeen. Manchester City repi Spurs-puolustuksen kuuden maalin edestä riekaleiksi. Rivien on syytä olla tiiviimmät sunnuntaina, sillä sunnuntain vastustajalta löytyy tulivoimaa aina vaihtopenkille asti.

Manchester United varmisti jatkopaikan Mestarien liigassa tuhoten Sami Hyypiän Leverkusenin vieraissa 0-5-lukemin. Shinji Kagawa sai vihdoin mahdollisuutensa 10-paikalla Wayne Rooneyn alapuolella ja tulos näkyi taululla. United käytti paikkansa tehokkaasti ja piti Leverkusenin poissa maalintekosektorilta yllättävän helposti.

Aivan putkeen ei mennyt Unitedin edellinen Valioliiga-ottelu. United sai maistaa omaa lääkettään ja Cardiff nousi tasoihin aivan ottelun lopussa Patrice Evran nukahdettua erikoistilanteessa. Ero Arsenaliin kasvoi jo seitsemään pisteeseen Unitedin jäädessä tasapeliin.

United-manageri David Moyesilla on otteluun lähdettäessä jopa positiivinen ongelma peluutuksen suhteen. Robin van Persie on kuntoutumassa otteluun, mutta Kagawan esitys Leverkusenia vastaan lähes pakottaa Moyesin jatkamaan samalla hyökkäyspään ryhmityksellä. Uskaltaako Moyes jättää van Persien penkille, mikäli lentävä hollantilainen on pelikunnossa?

United saanee otteluun myös kaipaamiansa apuja puolustukseen, kun Nemanja Vidic on toipumassa pelikuntoon. Myös lähes koko kauden sivussa ollut Rafael on lähellä täyttä pelikuntoa.

Spursin maalinteko-ongelmia ei voi vähätellä ennakoidessa ottelun lopputulosta. Manchester United hakee 0-1-vierasvoiton Rooneyn osumalla.