Englannin MM-turnaus käynnistyi todellisella jännitysnäytelmällä, kun joukkue kohtasi Italian D-lohkon avauspelissä. Ottelun kaava poikkesi tavanomaisesta molempien joukkueiden hyökkäyspelin loistaessa poikkeuksellisella tavalla. Italia vei pelin niukasti nimiinsä 1-2-lukemin.

Englanti aloitti ottelun vahvasti ja onnistui luomaan alkuminuuteilla useita hyviä maalipaikkoja. Neljännellä minuutilla Raheem Sterling leikkasi laidasta itsensä vetopaikkaan, mutta nuorukaisen laukaus viuhui sivuverkkoon. Hetkeä myöhemmin Salvatore Sirigu pelasti Italian takaiskulta, PSG-vahdin venyttyä komeasti Jordan Hendersonin laukauksen eteen.

Englannin alkurynnistyksen jälkeen Italia löysi myös paikkansa. Antonio Candreva pääsi uhkaamaan useammankin kerran Joe Hartin vartioimaa maalia, mutta laiturin laukaukset menivät kerta toisensa jälkeen harakoille.

Englannin epäonnistuttua yrityksissään avausmaalista vastasi lopulta Italia, kun peliä oli 35 minuuttia takana. Marco Verratti tarjoili pallon Andrea Pirlon kantapään kautta syötön Claudio Marchisiolle, joka täräytti matalan laukauksen Hartin taakse. Englanti kuittasi nopeasti. Wayne Rooneyn keskitti ja Daniel Sturridge puski pallon pahaa aavistamattoman Sirigun taakse.

Muutama minuuttia Englannin tasoituksesta Three Lionsin vaihtopenkillä tapahtui ikäviä asioita joukkueen fysioterapeutin lyyhistyttyä nurmen pintaan. Manauksen ilmasto oli tehnyt tehtävänsä ja mies kannettiin paareilla pois kentältä.

Italia oli ensimmäisen puoliajan lopulla hyvin lähellä johto-osumaa. Phil Jagielka pelasti kuitenkin Englannin siivottuaan Mario Balotellin noston maaliviivalta. Tauolle mentiin 1-1-tasatilanteessa.

Toisen puoliajan alussa Balotelli korjasi epäonnistumisensa vieden Italian takaisin johtoon. Candreva keskitti ja ”Super Mario” puski Brazucan brittien verkkoon.

Johtomaalinsa jälkeen Italia passivoitui ja ryhtyi lähinnä puolustamaan johtoaan. 62. minuutilla Roy Hodgson suoritti taktisen vaihdon ja antoi Evertonissa läpimurron viime kaudella tehneelle Ross Barkleylle näytönpaikan. Danny Welbeck sai luvan väistyä 20-vuotiaan nuorukaisen tieltä.

Barkley osoitti heti vaarallisuutensa leikattuaan vasemmalta laidalta vaaravyöhykkeelle. Sirigu pysäytti kuitenkin Everton-miehen laukauksen.

Varttia ennen varsinaisen puoliajan päättymistä Giorgio Chiellini rikkoi Sterlingiä ja Englanti sai vapaapotkun loistavasta paikasta. Leighton Bainesin vapaapotku oli hyvä ja Sirigu onnistui vaivoin torjumaan pallon päätyrajan ylitse.

Kymmenen minuuttia myöhemmin juuri vaihdosta kentälle tullutta Adam Lallanaa rikottiin ja Steven Gerrard sai vuoron yrittää tasoitusta. Liverpool-kapteenin heikko vapaapotku viuhui kuitenkin reilusti yli maalin. Myös Italia sai yrittää ottelun lisäajalla vapaapotkusta maalia, mutta Pirlon laukaus ei edennyt ylärimaa lähemmäksi. Italia voitti ottelun lukemin 1-2.

Tappiosta huolimatta Englannin tilanne näyttää hyvältä D-lohkon toisen ennakkosuosikin Uruguayn kärsittyä yllätystappion Costa Ricalle. Three Lions kohtaa eteläamerikkalaiset torstaina omassa kohtalon ottelussaan.