Liverpool on vahvistanut Pepe Reinan lähdön seurasta. 31-vuotias espanjalaisvahti siirtyy Saksan Bundesliigaan Bayern Münchenin riveihin. Liverpool ilmoitti Reinan siirrosta seuran omilla verkkosivuilla.

Vuonna 2005 Villarrealista Anfieldille saapunut Reina onnistui heti debyyttikaudellaan ja pelasi kaikki kilpailut huomioiden 11 nollapeliä. Kolme vuotta myöhemmin espanjalainen voitti Valioliigan Kultainen hanska -palkinnon, joka annetaan eniten nollapelejä kauden aikana pelanneelle maalivahdille. Kokonaisuudessaan Reina pelasi 394 ottelua Liverpoolin paidassa.

Reina vietti viime kauden lainalla Napolissa. Maalivahti edusti italialaisseuraa 30 ottelussa.

Toimittajan sana

Reina siirtyy Bayern Müncheniin saadakseen mahdollisuuden voittaa jotain suurta urallaan. Päälle kolmekymppinen espanjalaisvahti voitti kahdeksan vuoden aikana Liverpoolissa vain FA Cupin ja Liigacupin.

Siirtoon vaikutti myös se, että Reina olisi ollut myös Anfieldilla vain kakkosvaihtoehto Simon Mignolet’lle. Bayernissa Reina pääsee todennäköisesti pelaamaan lähinnä Cup-peleissä, Manuel Neuerin viedessä suurimman osan torjuntavastuusta. Mahdollisuus nostaa esimerkiksi Mestarien liiga -pokaalia on kuitenkin lähempänä Münchenissä, mikä tekee Reinan ikäisen maalivahdin ratkaisusta ymmärrettävän.