Nottingham-manageri Stuart Pearce on valmis voittamaan Tottenhamin kunnioittaakseen Brian Clough’ta. Forest hakee illalla revanssia Spursista Liigacupin kolmannen kierroksen ottelussa.

Mestaruussarjan seuran kannattajien odotetaan saapuvan kamppailuun vihreässä värissä kunnioittaakseen kymmenen vuotta sitten menehtyneen Clough’n muistoa. Pearce itse ei aio pukea päällensä Nottingham-ikonin kuuluisaa vihreää villapaitaa.

– En ole varma vihreästä villapaidasta. Uskon pukevani harmaan puvun päälleni, 52-vuotias valmentaja kertoi Daily Expressille.

– Olemme uskomattoman ylpeitä Clough’sta, mutta haluan jättää historian taakseni. Uskon, että Cloughie itse sanoisi tähän: ”Jätä tuo kaikki roska taaksesi ja voita ottelu”. Ylpeys kantamastasi pelipaidastasi on kaikki kaikessa. Ammattiylpeys antaa meille mahdollisuudet mihin vain, Pearce jatkoi.

Clough valmensi Nottinghamia, kun joukkue kohtasi Spursin vuonna 1991 FA Cupin fnaalissa. Tuolloin Forest taipui Tottenhamille jatkoajan jälkeen 1-2-lukemin.

– Tuo päivä oli fantastinen seurallemme. Pääsimme pelaamaan Wembleylle FA Cupin voitosta. Halusimme epätoivoisesti voittaa, mutta emme pystyneet siihen. Se sattui, Pearce muisteli yli 20 vuotta sitten pelattua finaalia.

Lähde: Sky Sports

Toimittajan sana

Nottingham on tällä hetkellä Mestaruussarjassa vakuuttavassa vedossa. Joukkue majailee sarjataulukon kärjessä ja on toistaiseksi ilman tappioita.

Clough’n muistopäivä tuo vielä Forestille kovan tunnelatauksen, mikä saattaa näkyä pelaajilla äärimmäisenä voitontahtona. Myös Spursin leirissä saatetaan hermostua, kun White Hart Lanen lehtereet täyttyvät vihreästä.