Bournemouth-manageri Eddie Howe uskoo tuomaripäätösten vaikuttaneen seuran eilisen Liverpool-ottelun lopputulokseen. Reds nappasi kotikentällään Christian Benteken ratkaisumaalin turvin täyden pistepotin sarjanousijoista. Jordan Hendersonin keskitystä tavoitteli myös paitsiossa ollut Philippe Coutinho.

Aikasemmin ottelussa Bournemouth-toppari Tommy Elphickin puskumaali hylättiin, puolustajan rikottua Liverpoolin Dejan Lovrenia. Howe haluaa nyt erotuomari Craig Pawsonilta ja hänen avustajiltaan selityksen tuomioihin.

– Et voi ylittää päätöksiä. Nyt kaksi suurta maksoi meille pisteitä. Uusi paitsiosääntö on harmaa alue. Uusilla säännöillä tuo tilanne oli selvä paitsio. Pelaaja maalivahtimme edessä vaikutti hänen peliinsä. Olin todella yllättynyt, että maali hyväksyttiin.

– En sano paljoa tuomareista, mutta aion keskustella heidän kanssaan yksityisesti. Haluan selityksen päätöksistä.

Valioliigan uuden paitsiosäännön mukaan pelaajaa paitsiotilanteessa rankaistaan, jos hän koittaa pelata palloa vaikuttaen vastustajan peliin tai koskee selvästi palloon vaikuttaen vastustajan mahdollisuuden saada peliväline itselleen.

Entinen Liverpool-puolustaja Mark Lawrenson oli BBC Radio 5 Liven leivissä seuraamassa ottelua. Lawrensonin mielestä Benteken maalia ei olisi pitänyt hyväksyä.

– Coutinho yrittää tavoitella palloa. Maalivahtina sinun täytyy tehdä päätös, eikä reagointiin ole aikaa. Coutinho oli paitsiossa.

Lähde: BBC

https://www.youtube.com/watch?v=i7EprNkDqNc