Alexandre Pato oli aikoinaan hyvin lupaava hyökkääjä. Osittain loukkaantumisten takia ura ei kuitenkaan koskaan ole ihan lähtenyt sellaiseen nousuun, jota odotettiin. Vuodesta 2013 brasilialainen on pelannut kotimaassaan.

Tällä kaudella Pato on taas nostanut tasoaan. Onnistunut lainapesti São Paulossa on tuottanut 26 maalia, mikä on herättänt kiinnostusta ainakin Arsenalissa. Corinthiansin urheilutoimenjohtaja Edu Gaspar myönsi jutelleensa asiasta muun muassa Arsenalin Arsène Wengerin kanssa.

– En ollut (Euroopan-reissulla) mainostamassa häntä (Patoa), mutta jos ihmiset kysyvät hänestä, minä vastaan, Gaspar sanoi Daily Mailille.

– Me juttelimme ja he kysyivät kysymyksiä. Ei vain hänestä, vaan muistakin pelaajista. Kävin lounaalla Arsène Wengerin kanssa. Hän kyseli Patosta ja muista.

Paton hankkiminen voi olla tammikuussa vahvistuksia kaipaaville houkutteleva vaihtoehto. 26-vuotiaan hyökkääjän sopimus Corinthiansin kanssa päättyy vuoden 2016 lopussa, joten seuran on pikku hiljaa pakko myydä, mikäli se haluaa saada Patosta jonkinlaisen korvauksen.