Chelseasta eilen potkut saanut José Mourinho on saanut uutisen jälkeen julkisuudessa sekä kehuja että kritiikkiä osakseen. Esimerkiksi Cesc Fàbregas ja César Azpilicueta kiittivät Twitter-tileillään Mourinhoa. Chelsean tekninen johtaja Michael Emenalo puolestaan sanoi, että Mourinholla oli näkyviä erimielisyyksiä pelaajien kanssa (uutinen).

Erimielisyyksistä puhui myös Chelsean entinen hyökkääjä Mateja Kezman (uutinen). Samalla linjalla jatkoi niin ikään Chelseassa hyökännyt Demba Ba.

– Hänen (Mourinhon) metodinsa ovat uuvuttavia, hyvin väsyttäviä. Hän pitää voittamisesta ja kun hän häviää, taivas putoaa niskaan. Asiat muuttuvat silloin monimutkaisiksi, koska hän suuttuu. Niinä hetkinä näyttää siltä, että hänen kasvonsa täyttyvät vihasta, vaikkei tilanne todellisuudessa ehkä ole ihan niin paha, Ba sanoi ranskalaiselle RMC:lle.

– (Reaktio) johtuu siitä, että hän on voittaja. Häviäminen vaikuttaa häneen. Eikä se ole huono asia, hän on voittanut valtavan määrän pokaaleita. Hän ei kohtele eri tavalla, piti pelaaja hänestä tai ei. Tosin puhun nyt hänestä valmentajana, en ihmisenä.

30-vuotias Ba pelasi Chelseassa tammikuusta 2013 kesään 2014. Vastuuta ei erityisen paljon tullut.

– Hän (Mourinho) ei ole sellainen, joka yrittäisi nostaa pelaajien itseluottamusta. Hän vain yrittää repiä pelaajista irti sen, mikä revittävissä on. Hän odottaa, että pelaajat motivoivat itse itseään. Jos puuttuu itseluottamusta, hän vain asettaa pelaajan vaihtopenkille.