Englanti kohtasi EM-kenraalissaan Portugalin. Harjoitusmaaottelu pelattiin Wembleyllä. Vierailijoilta puuttui heidän suurin tähtensä Cristiano Ronaldo, joka keräilee voimia tulevan kesän kisoihin Ibizan auringon alla.

Ottelun ensimmäisen puoliajan ainoa tilastomerkintä merkittiin Portugal-toppari Bruno Alvesille. Kokenut 34-vuotias Fenerbache-puolustaja tuli 35. minuutilla holtittomasti korkealla jalalla päin Harry Kanen päänuppia, minkä seurauksena Alves laitettiin punaisella kortilla suihkun puolelle. Kortin myötä Portugal joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa. Keskikenttäpelaaja Rafa Silva otettiin vaihtoon ja Alvesin jättämää aukkoa lähetettiin paikkaamaan Southampton-puolustaja José Fonte.

Toisella puoliajalla miehen ylivoimalla painostanut Three Lions pääsi useaan otteeseen maalintekosektorille, mutta pelivälinettä he eivät saaneet ohi maalivahti Ruí Patricion.

86. minuutilla tilanne kuitenkin muuttui. Manchester City -laituri Raheem Sterling keskitti komean kierteisen pallon maalinedustalle, josta Man United -puolustaja Chris Smalling sai pukattua uransa ensimmäisen osuman Englannin A-maajoukkueessa. Maali jäi samalla ottelun ainokaiseksi. Sterling syötti myös Wayne Rooneyn tekemän voittomaalin edellisessä harjoitusottelussa Australiaa vastaan.

Englanti-Portugali 1-0 (0-0)

ulosajo, Bruno Alves (35.)
1-0 Chris Smalling (86.)