Manchester Unitedin maalivahti David de Gea piti maalinsa puhtaana Espanjan 1-0-voitossa Tshekkiä vastaan. Samalla espanjalaisvahti nousi jakamaan ennätystä legendaarisen Gordon Banksin kanssa.

De Gea selvisi Tshekkiä vastaan melko vähäisellä työmäärällä, mutta piti jo neljännen perättäisen nollapelin kilpailullisessa maaottelussa. Kilpailullisia maaotteluita de Gealla on juurikin neljä, eli espanjalaisvahti on pitänyt toistaiseksi maalinsa puhtaana Espanjan pelatessa pisteistä. Myös Banks pystyi urallaan samaan saavutukseen.

Banks teki ennätyksensä 50 vuotta sitten, kun Englanti juhli sen ainutta maailmanmestaruutta. Banks joutui odottamaan ensimmäistä kilpailullista otteluaan 27 ottelun ajan ennen debyyttiään. De Gean tarinassa on samankaltaista yhtäläisyyttä, sillä United-vahti odotti pitkään vuoroaan Iker Casillasin varjossa.

De Gea on pitänyt maalinsa puhtaana Luxemburgia, Makedoniaa, Ukrainaa ja viimeisimpänä Tshekkiä vastaan. 25-vuotiaalla maalivahdilla on mahdollisuus ottaa ennätys yksin nimiinsä perjantaina, kun Espanja kohtaa Turkin EM-kisojen toisen kierroksen ottelussa.

Lähde: Marca