Arsenalin manageri Arsène Wenger harkitsi Dimitri Payet´n hankkimista. Ranskalainen kenties jälkikäteen toivoo, että olisi ryhtynyt tuumasta toimeen.

West Hamiin viime kesänä hankittu Payet pelasi ensin loistavan valioliigakauden tehden yhdeksän osumaa ja antaen 12 maalisyöttöä. Loistoesitykset ovat saaneet jatkoa EM-kisoissa, sillä West Hamin keskikenttämies nousi jo luoduissa maalipaikoissa jakamaan Zinédine Zidanen 12 vuoden takaista ennätystä.

Historia olisi voinut olla toisennäköinen, sillä Tykkimiehet tähyilivät niin ikään Marseillen miestä. Wenger pohti hankintaa monet kerrat.

– Kyllä. Usein. Hyvin usein. Minun täytyy sanoa, että olen kysynyt sitä itseltäni urani aikana, Wenger kertoi Konbini-julkaisun kysymys-vastaus-haastattelussa.

Miksi sitten Wenger jätti Payet´n hankkimatta?

– Minun täytyy myös sanoa, että päätin sitä vastaan, koska hän ei ollut tarpeeksi tasainen. En koskaan epäillyt, etteikö hänellä olisi tarpeeksi lahjakkuutta pelata joukkueessani.

Wengerin mukaan Arsenalilla on myös ollut hyökkääviä keskikenttämiehiä niin, ettei suoranaista tarvetta ole ollut.

– Olen ollut tarpeeksi onnekas seurassani, että hänen paikalleen on ollut erittäin hyviä pelaajia, Wenger kertoi.

West Hamin keskikenttämiehen markkina-arvo on noussut sittemmin roimasti. Pelaajan agentti Mark McKay on pyöritellyt jopa 76 miljoonan euron hinta-arviota.