EM-kisat ovat edenneet jo alkulohkovaiheen viimeiselle kierrokselle. Vähämaalisista otteluista on huomannut, että Euroopasta puuttuu todella huippuvireisiä hyökkääjiä. Perinteisen hyökkääjän prototyyppi on hälvenemässä, kuten TOP-listan pelaajien monipuolisuus osoittaa.

5. Thomas Müller, Saksa

Mielenkiintoinen vaistoillaan pelaava saksalainen, josta kaikki haluavat sanoa, etteivät he tiedä, miksi Thomas Müller on niin hyvä. Müller loistaa ennen kaikkea monipuolisuudellaan. Hän pystyy pelaamaan kaikilla hyökkäävillä pelipaikoilla. Saksan maajoukkueen systeemissä hän on välillä liian sidottu oikeaan laitaan. Väsymätön työmyyrä haastaa pelaajia pitkillä, bambimaisilla jaloillaan. Müller on erinomainen reagoija, joka ohittaa hetkeksi uinahtaneita puolustajia valtavalla tehokkuudella. Lisäksi hän on tavallista useammin ensimmäinen irtopalloissa.

4. Zlatan Ibrahimović, Ruotsi

Zlatan Ibrahimovicia voitaneen kutsua jo legendaksi, kuten hän itse haluaa. Ruotsin joukkueen ongelma on vain, että muut pelaajat ovat todella kaukana Zlatanin tasosta, ja maajoukkue nojaa täten liikaa 34-vuotiaaseen hyökkääjään. Kapteeni pystyy toki ratkaisemaan otteluita komeilla laukauksillaan tai itseluottamusta puhkuvilla akrobaattisilla tempuillaan. Belgia-ottelussa on jättipanos. Myös Zlatanin seuraava askel seurajoukkueuralla on mielenkiintoinen. Valioliiga ottaisi ruotsalaisen avosylin vastaan, mutta epäonnistuminen esimerkiksi Manchester Unitedissa tahraisi hänen egoaan. Zlatan on voittajatyyppi, joten hän pohtii varmasti tarkkaan seuraavaa siirtoaan.

3. Jamie Vardy, Englanti

Kauden sensaatiosta on sanottu jo paljon, mutta yhä Jamie Vardy jaksaa yllättää. EM-kisojen kärkkäin viimeistelijä osoitti taas Wales-ottelussa, miten hän löytää maalin tappavan usein aina pelatessaan. Siirtohuhut Arsenaliin eivät ole vaikuttaneet Vardyyn, kuten ei mikään muukaan kauden aikana. Kovapäisen pelaajan liikkeet ovat yhä terävät, eikä häntä pysäytä kukaan, kun Vardy pääsee vauhtiin pystyjuoksuissaan.

2. Robert Lewandowski, Puola

Robert Lewandowski on lähellä klassista ysipaikan pelaajaa, mutta Puolan joukkueessa 27-vuotiaalla on enemmän pelintekovastuuta kuin Bayern Münchenissä. Hänen otteensa kahdessa ensimmäisessä pelissä ovat olleet todella vaatimattomia, ja kärkipari Arkadiusz Milik onkin päässyt vaarallisimmille maalintekopaikoille. Älykkäältä Lewandowskilta on kuitenkin varaa odottaa parempaa, kun tärkeät pelit lähestyvät. Isokokoinen hyökkääjä pystyy viimeistelemään puolikkaistakin paikoista, kunhan hän saa vähän tilaa vastustajan boksissa.

1. Gareth Bale, Wales

Gareth Bale pelaa erinomaista kautta. Real Madridissa syntyi vain 23 liigaottelussa 19 maalia ja 10 maalisyöttöä. Walesin maajoukkueelle Bale on vielä enemmän. Karsinnoissa hyökkääjän rooli oli hyvin tärkeä, ja niin on ollut EM-lopputurnauksessakin. Bale on jatkuvasti hyökkäyspään tapahtumien keskipisteessä, mistä kertoo 4,5 laukausta per ottelu. Ja sitten on se vapaapotku. Bale on näissä kisoissa täräyttänyt jo kaksi vaparimaalia. Kaiken kaikkiaan Walesin ykköspyssy on enää seitsemän osuman päässä maansa kaikkien aikojen parhaan maalintekijän tittelistä.

Muiden pelipaikkojen TOP 5

TOP 5: EM-kisojen parhaat maalivahdit

TOP 5: EM-kisojen parhaat puolustajat

TOP 5: EM-kisojen parhaat keskikenttäpelaajat