Englannin jalkapalloliito (FA) johtohahmot ovat pettyneitä Roy Hodgsoniin. Asiasta uutisoivat englantilaislehdet, kuten The Guardian ja The Independent.

FA:n johtohahmot eivät tiettävästi ole tyytyväisiä siihen, että Englanti jäi B-lohkossa toiseksi. Lohkovoiton karkaaminen tarkoittaa sitä, että Hodgsonin ryhmä joutuu pudotuspelivaiheessa kaavion alaosaan. Alakaavio on tällä kertaa poikkeuksellisen kova yläkaavioon verrattuna, sillä Englannin kanssa samalla puolella kaaviota ovat muun muassa Ranska, Espanja, Italia ja Saksa. Toiselle puolelle kaaviota ovat selvittäneet tiensä Sveitsi, Puola, Kroatia ja B-lohkon voittanut Wales.

Lohkovoiton menettäminen kismittää FA:n johtohenkilöitä erityisesti siksi, että Hodgsonin katsotaan pelanneen tarpeetonta uhkapeliä Slovakiaa vastaan. Hodgson muun muassa pudotti avauksesta Wayne Rooneyn, Dele Allin, Kyle Walkerin ja Danny Rosen. Heidän tilallaan avasivat Jack Wilshere, Jordan Henderson, Nathaniel Clyne ja Ryan Bertrand. Kirjoitimme jo pelin aikana, että tarpeettoman uhkapelin takia Hodgson on kisojen suurin vitsi (lue kommentti).

Hodsonin sopimus päättyy kisojen jälkeen. Hän olisi tiettävästi halukas jatkamaan Venäjällä 2018 pelattaviin MM-kisoihin. Hiljattain FA:n puheenjohtaja Greg Dyke vihjasi, että Hodgson saa jatkaa, jos Englanti pääsee vähintään puolivälieriin ja joukkueen pelaamisessa on tapahtunut kehitystä. Slovakia-ottelun uhkapeli tuskin auttoi Hodgsonia jatkosopimusneuvottelujen suhteen.