Riippumatta siitä, miten Englannin käy tänään, on manageri Roy Hodgson jo tehnyt itsestään naurunalaisen.

Englanti taistelee tätä tekstiä kirjoitettaessa jatkopaikasta B-lohkon viimeisellä kierroksella Slovakiaa vastaan. Kolme pistettä toisi Englannille lohkovoiton ja huomattavasti helpomman jatko-ohjelman. Tappio saattaisi tietää jopa kisarupeaman päättymistä. Mitä siis tekee Englannin manageri ennen peliä? Kyllä, hän vaihtaa yli puolet avauskokoonpanostaan.

Mistä mahtaa Roy Hodgson saada työtä, jos Englanti häviää tämän pelin?

”Hodarin” kokeilu on verrattavissa siihen, että tunkisi haarukan leivänpaahtimeen. Hyvällä tuurilla sitä selviää pelkällä shokilla.

Tuskin hyvin pelanneet pakit putoavat penkille ratkaisuottelussa. On myöskään vaikea nähdä, että joukkueen kapteeni Wayne Rooney katsoisi neljännesvälierää penkiltä. Mitä siis oikein kokeillaan? Jack Wilsheren minuuteissa on joku idea. Hyökkäyksen vaihdoissa on sentään järki, mutta ei kai tämä nyt tarkoita sitä, että Raheem Sterlingia ja Harry Kanea säästellään vain ”suurempiin” peleihin.

Englannin fanit voivat vain toivoa, ettei Hodgsonin järjenjuoksu maksa ”The Three Lionsin” kisoja. Tappio sen tekisi. Ja Hodgson kokeilee, miten voi lähes maksimaalisesti minimoida oman joukkueen mahdollisuudet kisojen tähän mennessä tärkeimmässä koitoksessa.

Joku voisi perustella ”Hodarin” ratkaisuja lepuutuksella. Nyt käsi sydämellä, kuinka suuri on tästä pienestä levosta saatava hyöty siihen nähden, että samaan aikaan heikennetään tuntuvasti mahdollisuuksia menestyä turnauksessa.

B-lohkon kolmonen kohtaa hyvin mahdollisesti joko Espanjan tai Saksan neljännesvälierässä. Lohkokakkonen kohtaisi todennäköisimmin puolivälierässä Ranskan. Edes jatkopaikka ei ole varma, jos Englanti ei voita. Slovakia-ottelu on siis kaikkea muuta kuin merkityksetön.

Tämä oli jo Hodgsonin kolmas virhe näissä kisoissa. Sääliksi käy Englannin pelaajia, niin hienosti he ovat pelanneet. Vielä kun joukkueella olisi valmentaja, joka ei torpedoisi menestystä minkä ehtii. Pelaajat eivät voi jatkuvasti pelastaa valmentajaansa.

Hodgsonin kaksi ensimmäistä virhettä löydät TÄÄLTÄ.