Belgia lähtee neljännesvälierään Unkaria vastaan suosikkina. Unkari, joka pelaa ensimmäisen jatkopelinsä arvokisoissa 44 vuoteen, ei vain olekaan antautumassa helpolla.

– Olemme hyvin onnellisia ollessamme jatkopeleissä mukana, mielestäni ansaitsemme sen. Olemme pelanneet hyvää jalkapalloa ja kehittyneet koko ajan. Mutta pelaamme nyt FIFA:n rankingin kakkosta ja loistavaa joukkuetta vastaan, totesi Unkarin valmentaja Bernd Storck ennakkoasetelmista UEFA:n mukaan.

Vaikka Unkarilta ei odotettu paljoakaan ennen kisoja, meni joukkue alkulohkosta jatkoon ansaitusti. Joukkueessa ei ole superyksilöitä, mutta vastaiskuihin perustuva pelitapa toimii ja ryhmä on taitavasti organisoitu.

– Meidän täytyy keskittyä vahvuuksiimme, olla vahvoja puolustuksessa ja kliinisiä paikan saadessamme, Storck lisäsi.

”Tavoitteemme mennä niin pitkälle kuin mahdollista”

Suotuisa kaavio tekee Belgiasta jopa mahdollisen mestarikandidaatin. Alkulohko paljasti silti ryhmän ongelmat, ne, jotka tiedettiin jo ennen kisoja. Pelin organisointi on heikoissa kantimissa, ja näin joukkueen osien summa jää pienemmäksi kuin sen pitäisi olla.

– Tavoitteemme on mennä niin pitkälle kuin mahdollista. Minulla ei ole ongelmaa sen suhteen, että meitä pidetään suosikkeina, Belgian luotsi Marc Wilmots puolestaan haasteli ennen peliä.

Materiaaliero tekee Belgiasta merkittävän suosikin otteluun. Pelissä kuitenkin kohtaavat mielenkiintoisella tavalla joukkueiden heikkoudet ja vahvuudet. Unkari puolustaa vahvasti syvällä omalla alueellaan, ja juuri tällaista puolustusta Belgian on ollut vaikein murtaa.

Tasoitusvedon pelaaminen on suositeltavin valinta, sillä tasapelilläkin pääsee lunastusluukulle. Belgian illasta voi tulla pitkä.

Unkari – Belgia, kertoimet (SuperLenny)
Unkari saa yhden maalin eteen (1-0)
2.23 – 3.30 – 3.05

EM-aikataulu sunnuntaina

Klo 16.00 Ranska – Irlanti
Klo 19.00 Saksa – Slovakia
Klo 22.00 Unkari – Belgia