Belgian päävalmentaja Marc Wilmots on saanut paljon arvostelua osakseen. Belgia oli paperilla yksi EM-turnauksen parhaista ryhmistä, mutta joukkueen tie katkesi puolivälierissä Walesin käsittelyssä.

Ottelun jälkeen Belgian ja Chelsean ykkösmaalivahti Thibaut Courtois ei säästellyt sanojaan.

– Sanoin mielipiteeni pukuhuoneessa. Emme ehkä koskaan saa uudestaan tällaista tilaisuutta. Pitäisikö valmentajan erota? Se on hänen päätöksensä, Courtois sanoi belgialaisen Sporzan haastattelussa.

– Annoimme keskikentällä liikaa tilaa Walesille. Meillä oli samoja ongelmia (lohkovaiheen ottelussa) Italiaa vastaan. Pelasimme samalla taktiikalla, ja ongelmat nousivat taas esiin.

– Meillä oli ainutlaatuinen tilaisuus mennä turnauksessa hyvin pitkälle. Wales tiesi, mitä tehdä. Heikompi joukkue rankaisi meitä.

Wilmots ei täysin hyväksynyt kritiikkiä.

– Mielestäni ottelusuunnitelmamme oli hyvä. Kontrolloimme ottelua ensimmäiset 20-25 minuuttia. Yhtäkkiä vetäydyimme alemmas. Ehkä meitä huoletti puolustuksen selustaan jäävä tila.

Wilmots ei ainakaan vielä aio erota tehtävästään.

– Sanoin, että tekisin päätökseni EM-kisojen jälkeen. En aio tehdä päätöstä välittömästi yksittäisen ottelun jälkeen. Katsotaan asiaa.