Arsenal jatkaa mitä luultavimmin kapteenistonsa osalta samoilla linjoilla kuin viime kaudella. Nyttemmin peliuransa päättänyt, ja Manchester Cityn valmennustehtäviin siirtynyt edellinen kapteeni Mikel Arteta saa työnsä jatkajaksi todennäköisimmin Per Mertesackerin. Kokenut saksalainen aloittaa mahdollisesti viimeisen kautensa Emiratesin isäntien riveissä.

Mertesacker siirtyi Arsenaliin Werder Bremenistä elokuussa 2011, ja on kiistatta joukkueen kokeneimpia pelaajia. Viime kaudella hän esiintyi otteluissa enenevissä määrin vaihtomiehen ominaisuudessa, brasilialaisen Gabrielin toimiessa ykköstoppari Laurent Koscielnyn parina. Koscielnystä tehtäneen kapteenistossa toisena oleva pelaaja. Myös edellinen Tykkimies-kapteeni istui uransa loppua kohti enimmäkseen penkillä, tai oli loukkaantuneena.

Goal-sivuston, sekä useiden muiden tahojen raporttien mukaan Arsenal johtaisi kilpaa 20-vuotiaan Bolton-toppari Rob Holdingin kiinnittämisestä. Siirto olisi hyvin pitkälti Arsenalin linjan mukainen; nuorten pelaajien hankkiminen on oleellinen osa seuran toiminta-ajatusta. On aikaista sanoa, olisiko nuori puolustaja suoraan edustusjoukkueen tasoinen vahvistus, mutta hänen tulonsa varmasti siirtäisi Mertesackerin viimeistä käyttöpäivää Gunnersissa entistä lähemmäs. Saksalainen ei ole tähän mennessä aloittanut neuvotteluja tulevan kauden jälkeen päättyvän sopimuksensa jatkamiseksi.