Siirtoikkuna on tammikuuhun asti kiinni, ja Sunderlandin tilanne on sanalla sanoen surkea.

Joukkueen ykkösmaalivahti Vito Mannone on joulukuun puoliväliin asti sairastuvalla kyynärpäävamman takia (lue uutinen). Kakkosmaalivahti Jordan Pickford puolestaan vedettiin Englannin U21-maajoukkueesta pois reisivaivan takia.

Juuri nyt Sunderlandin ykkösjoukkueella ei ole tervettä maalivahtia. Pickfordin odotetaan kyllä toipuvan seuraavaan peliin, mutta silti Sunderland hakee kuumeisesti uutta veräjänvartijaa. Seuran tavoitteena on saada Boavistasta Mika, jonka piti alun perin siirtyä Sunderlandiin ihan siirtoikkunan puitteissa. Ilmeisesti Portugalin päässä paperisota venyi niin pitkäksi, että siirtoikkuna ehti umpeutua ennen siirron viimeistelyä.

The Guardianin mukaan Sunderland on vedonnut FIFA:an, jotta se sallisi Mikan siirtymisen siirtomarkkinoiden ulkopuolella. Jos vetoomus ei mene läpi, Sunderland aikoo tiettävästi pyytää Valioliigalta hätälainan sallimista. Se onnistuu viikko kerrallaan -periaatteella, mikäli joukkueella ei ole kahta tervettä aikuista maalivahtia.

Ongelmia myös hyökkäyspäässä

Maalivahtiosasto ei ole Sunderlandin ainoa ongelma. Haasteita on myös hyökkäyspäässä. Siirtoikkuna ei ehtinyt kauan olla kiinni, kun saatiin tieto Fabio Borinin kolmen kuukauden sairauslomasta (lue uutinen).

Sunderlandin ainoa terve keskushyökkääjä on tällä hetkellä Jermain Defoe. Eikä hänkään itse asiassa ole täysin terve. Lievä takareisivaiva painaa, joten 33-vuotiaan olisi hyvä levätä. Lepoa tuskin tulee, jos Sunderland ei saa hankittua vahvistuksia yläkertaansa.

Koska siirtoikkuna on kiinni, seura voi hankkia pelaajia vain vapailta markkinoilta. Mahdollisia nimiä ovat muun muassa Victor Anichebe, Nicklas Bendtner, Stéphane Sessègnon, Emmanuel Adebayor ja Dimitar Berbatov.

Kokonaan oma lukunsa on vielä Yann M’Vila, jonka Sunderland yritti hankkia siirtoikkunan aikana Rubin Kazanista. Venäläisseuran pyyntihinta oli liikaa miehestä, jonka sopimus päättyy vuodenvaihteessa. M’Vilalla on tiettävästi jo esisopimus tehtynä Sunderlandin kanssa, mutta hän siis pääsee siirtymään seuraan vasta tammikuussa.