Gary Neville sanoo Sky Sportsin sivuilla, että hänellä ei hinkua takaisin valmentajan hommiin. Neljän kuukauden pesti Valenciassa saattaa jäädä miehen viimeiseksi.

Tuon neljän kuukauden aikana Neville johdatti Valencian kolmeen voittoon 16 pelissä, ja hänen valmennusuransa La Liigassa päättyi siihen. Manchester Unitedin puolustaja jätti työnsä myös Englannin maajoukkueen riveissä viime kesän EM-kisojen jälkeen.

Tällä hetkellä Neville keskittyy kesken oleviin projekteihinsa, joihin kuuluu muun muassa osaomistus Salford Citysta.

– En koskaan sano ”en koskaan”, koska rakastan jalkapalloa niin paljon. On kuitenkin vaikea palata valmennustöihin nyt, sillä tällä hetkellä olen sitoutunut niin moniin muihin projekteihin, Neville kertoo.

Nevillellä on näppinsä pelissä sekä hotelli- että ravintolabisneksessä, unohtamatta Salford Cityn nostamista liigajoukkueeksi.

– Valmentaminen ei kuulu suunnitelmiini seuraavaan viiteen vuoteen. Ei ehkä sen jälkeen, eikä se ole mikään menetys. Joidenkin mielestä ehkä on, mutta minulle sillä ei ole niin merkitystä, Neville toteaa.

Neville valmensi espanjalaista Valenciaa joulukuusta maaliskuuhun. Vuodesta 2012 lähtien seuralla on ollut kahdeksan valmentajaa. Nyt joukkuetta luotsaa Pako Ayesteran.

– En voi syyttää epäonnistumisestani sitä, että en osannut kieltä. Tai sitä, että pukuhuoneessa oli pahoja ongelmia. Enkä sitä, että meillä oli huonoa tuuria. Tiesin kaiken sen, ennen kuin menin. Joku voi ajatella, että sain Valenciasta vain negatiivisia kokemuksia. Hävisin ehkä otteluita, mutta sain hienoja kokemuksia muusta elämästä, kulttuurista ja kiitollisuudesta erilaisessa maassa.