Valioliigan kello viiden kierroksen suurimman yllätyksen järjesti Bournemouth, joka katkaisi Evertonin tappiottoman putken Junior Stanislasin maalilla. Stanislasin vasuriveto riitti jättämään kaikki kolme tarjolla ollutta sarjapistettä Bournemouthiin.

Kierroksen ennakkosuosikit Tottenham, Liverpool ja Manchester City tekivät, mitä niiden odotettiinkin tehtävän. Harry Kanen puuttuminen Spursin kokoonpanosta ei lontoolaisia haitannut. Son Heung-Min vei Tottenhamin 23. peliminuutilla jo 2-0 johtoon joukkueen vieraillessa Middlesbroughin kotistadionilla.

Isännät tasoittivat 65. peliminuutilla, mutta Benjamin Gibsonin ainokainen oli laiha lohtu.

Liverpool oli sarjanousija Hullin vastustajana pitelemätön ja runnoi vieraat Anfieldilla maan rakoon. Punapaitojen maalit merkittiin Adam Lallanalle, James Milnerille, Sadio Manelle sekä Philippe Coutinholle. Milner teki molemmat maalinsa rangaistuspotkulta.

Hullin ainokaiseksi jäänyt osuma on pöytäkirjassa pelkkä kauneusvirhe, joukkue ei onnistunut haastamaan Poolin puolustusta tosissaan.

OptaJoe

@OptaJoe
71 - Liverpool have scored more goals than any other team in the Premier League since Jurgen Klopp’s first game in Oct 2015. Entertainers.

Manchester City jatkaa vakuuttavaa marssiaan sarjakärjessä kaatamalla Swansean vieraissa. Cityn Sergio Agueron ja Fernando Llorenten maaleilla peli eteni tasatilanteessa aina 65. peliminuutille asti. Sitten Aguero viimeisteli pilkulta illan toisen osumansa, ja loppulukemat nakutteli kymmenen minuuttia myöhemmin Raheem Sterling.

OptaJoe

@OptaJoe
27 - Sergio Aguero has now scored 27 goals in his last 27 Premier League appearances for Manchester City. Superstar.

Nollakerholaisten taival on edelleen takkuista. West Bromwichia isännöivä Stoke oli lähellä kauden avausvoittoa. Joe Allen teki ottelun avausmaalin 73. peliminuutilla, mutta vieraat tulivat tasoihin lisäajalla. West Bromwichin maalin iski Jose Rondon.

Sunderlandin tunnelin päässä ehti näkyä jo valonpilkahduksia. Jermain Defoe vei Crystal Palacea isännöineen joukkueen kahden maalin johtoon heti toisen puoliajan aluksi, mutta se ei riittänyt. Johtoasemastaan hurmioitunut Sunderland unohti puolustuspään hommat ja Joe Ledley kavensi vain minuuttia myöhemmin. Varttia myöhemmin James McArthur toi vieraat tasoihin ja päätuomarin myöntämä kuuden minuutin lisäaika oli Sunderlandille liikaa – Christian Benteke teki lontoolaisten kolmannen maalin 94. peliminuutilla.

Valioliiga lauantaina

Manchester United – Leicester 4-1
1-0 Chris Smalling (22)
2-0 Juan Mata (37)
3-0 Marcus Rashford (40)
4-0 Paul Pogba (42)
4-1 Demarai Gray (59)

Bournemouth – Everton 1-0
1-0 Junior Stanislas (23)

Liverpool – Hull 5-1
1-0 Adam Lallana (17)
2-0 James Milner (30)
3-0 Sado Mane (36)
3-1 David Meyler (51)
4-1Philippe Coutinho (52)
5-1 James Milner (71)

Middlesbrough – Tottenham 1-2
0-1 Son Heung-Min (7)
0-2 Son Heung Min (23)
1-2 Benjamin Gibson (65)

Stoke – West Bromwich 1-1
1-0 Joe Allen (73)
1-1 Salomon Rondon (91)

Sunderland – Crystal Palace 2-3
1-0 Jermain Defoe (39)
2-0 Jermain Defoe (60)
2-1 Joe Ledley (61)
2-2 James McArthur (76)
2-3 Cristian Benteke (94)

Swansea – Manchester City 1-3
0-1 Sergio Aguero (9)
1-1 Fernando Llorente (13)
1-2 Sergio Aguero (65)
1-3 Raheem Sterling (77)