Englannin maajoukkueen kapteenin Wayne Rooneyn, 30, esitys lauantain MM-karsintaottelussa Maltaa vastaan puhuttaa saarivaltakunnan mediassa ja sosiaalisessa mediassa.

Rooney pelasi koko ottelun keskikentän keskustassa, kun Englanti nappasi täydet pisteet loppulukemin 2–0. Manchester Unitedin pelaaja sai paljon pallokosketuksia, mutta ei päässyt missään vaiheessa erityisen hyvin peliin mukaan.

”Wayne Rooney sanoo olevansa taistelija eikä aio luopua maajoukkueurastaan, mutta jos näin on, silloin jonkun on heitettävä pyyhe kehään hänen puolestaan. Katseleminen alkaa olla jo liian kivuliasta”, kirjoitti Daily Mail verkkosivuillaan.

”Rooney oli kuin vanha mies, joka katsoi lapsenlapsiensa leikkejä pihalla. Hän oli hidas. Hän epäröi. Ensimmäinen sävy siitä nähtiin kolmannella minuutilla, kun hän menetti pallon keskiviivalla Gareth Sciberrasille. Laiskiaisten tiedetään reagoivan vaaraan nopeammin.”

Rooneyn paras hetki nähtiin ensimmäisellä puoliajalla, kun hän pakotti Maltan maalivahdin Andrew Hoggin kelpo torjuntaan.

”Kysymykseen Rooneyn pitkän tähtäimen tulevaisuudesta ei voi vastata heikon Maltan kaltaisen vastustajan ja tällaisen ei-vakuuttavan esityksen jälkeen. Rooney pelasi syvällä keskikentän pohjalla, avausjaksolla usein lähes alimpana pelaajana. Esitys koostui suurelta osin sivuttaissyötöistä ja ajoittaisista laukauksista. Syöksyt vaara-alueelle, jotka olivat joskus hänen tavaramerkkinsä, loistivat poissaolollaan”, analysoi BBC verkkosivuillaan.

”Hänen iltansa olisi voinut olla paljon pahempikin, koska hän oli onnekas välttäessään varoituksen pahasta rikkeestä ensimmäisellä puoliajalla.”

Unitedin manageri José Mourinho pudotti Rooneyn Valioliigassa avauskokoonpanosta surkeasti sujuneen Watford-ottelun jälkeen.