18-vuotiaan Fran Villalban syyskausi ei ole sujunut lainkaan siten, miten nuori mies olisi toivonut. ”Cabanyalin taikurina” tunnettu keskikenttämies oli vielä viime kaudella säännöllisesti mukana Valencian ykkösjoukkueessa ja mahtui mm. joukkueen avaukseen Espanjan cupin välierässä Barcelonaa vastaan. Tällä kaudella ura on ottanut kuitenkin takapakkia, ja Villalban on löytänyt itsensä lähinnä Valencian kakkosjoukkueen vaihtopenkiltä.

Villalban urheilullinen tulevaisuus kotikaupunki Valencian riveissä onkin tällä hetkellä hämärän peitossa, mutta suurseurojen kiinnostus pallotaituria kohtaan on yhä hengissä. Valencian alueen paikallislehti El Desmarque kertookin itsensä Manchester Unitedin iskeneen silmänsä alle 170-senttiseen nuorukaiseen.

Manchesterissa uskotaan, että Villalballa on vielä valoisa tulevaisuus. Tarkoitus olisi hankkia poika seuran reservijoukkueisiin, ja koulia hänestä sitä kautta aikanaan pelintekijä ykkösmiehistöön. Hinnalla häntä ei ole pilattu, sillä Villalban ja Valencian välisessä sopimuksessa on neljän miljoonan euron ulosostohinta.

Kilpailuakin Unitedilla on, ja suoraan aivan jalkapallomaailman huipulta. Saman lähteen mukaan nimittäin Barcelona toivoo onnistuvansa houkuttelemaan Villalban omaan nuorisoakatemiaansa La Masiaan.

Suuria otsikoita Villalba saisi varmasti odottaa jonkin aikaa, mikäli siirto Manchester Unitediin tai Barcelonaan toteutuisi. Ottajia löytyy kuitenkin myös Espanjan toiselta sarjatasolta, ja tarjolla olisi luultavimmin välittömästi suurenpuoleinen ruutu. Joka tapauksessa Villalban kohdalla maisemanvaihto tammikuussa näyttää varsin realistiselta vaihtoehdolta.