Evertonista tuli maanantaina toinen seura Valioliigassa, joka sitoutui maksamaan kaikille seuran työntekijöille vähintään näille kullekin henkilökohtaisesti lasketun elämiseen riittävän minimipalkan. Summa lasketaan kunkin työntekijän perheenjäsenten lukumäärän mukaan. Listaa vastaavan sitoumuksen tehneistä seuroista ylläpitää säätiö nimeltä Living Wage Foundation.

Eliittiliigojen huippujalkapalloilijat ansaitsevat tunnetusti vuosittain miljoonia, mutta seuroja kritisoidaan usein siitä, että näiden taustajoukoille ei välttämättä makseta edes minimiansioita. Evertonin lisäksi valioliigaseuroista ainoastaan Chelsea on tehnyt aiemmin vastaavan sitoumuksen.

Koko Yhdistyneissä Kuningaskunnissa on ainoastaan viisi seuraa, jotka maksavat kaikille työntekijöilleen minimipalkkaa. Valioliigan ulkopuolisista seuroista reilua peliä edustavat Luton, Derby sekä skotlantilainen Hearts. Tuntipalkkana minimiansio tarkoittaa Lontoossa 9,40 puntaa tunnissa (n. 10,50 euroa/tunti) ja pääkaupungin ulkopuolella 8,25 puntaa tunnissa (9,20 euroa/tunti).

Evertonin palkkalistoilla on kaikkiaan 250 satunnaista ja ottelupäivinä työskentelevää työntekijää, joille se nyt lupasi minimipalkan. Sama koskee noin 700 seuran urakoitsijaa.

– On todella tärkeää, että kohtelemme kollegoitamme hyvin, ja palkitsemme heidän tekemänsä työn reilusti. Minimipalkka on helppo tapa tehdä niin. Se parantaa työntekijöidemme elämänlaatua ja hyödyttää samalla liiketoimiamme ja yhteiskuntaa, Evertonin varatoiminnanjohtaja Denise Barrett-Baxendale perusteli ratkaisua The Guardianissa.