Paul Clement on virallisesti Swansean uusi manageri. Seura vahvisti tiedon verkkosivuillaan.

44-vuotias Clement allekirjoitti 2,5-vuotisen sopimuksen. Hän siirtyy Swanseaan Bayern Münchenin apuvalmentajan pallilta.

Clement on tavallaan hyvin kokenut mutta toisaalta taas melko kokematon. Ensimmäinen viittaa hänen vakuuttavaan seuralistaansa. Clement on toiminut Carlo Ancelottin apuvalmentajana Chelseassa, PSG:ssä, Real Madridissa ja Bayernissa.

Siinä missä Clementillä on runsaasti kokemusta apuvalmentajan työstä, hän ei ole juurikaan toiminut päävalmentajana. Miesten tasolla Clement on ollut vetovastuussa vain Derbyssa, jossa pesti kesti reilu puoli vuotta (6/2015-2/2016).

Swanseassa Clement saa avukseen Nigel Gibbsin ja Karl Halabin, jotka siirtyvät walesilaisseuraan Tottenhamista. Gibbs on titteliltään apuvalmentaja ja Halabi vastaa fyysisestä valmennuksesta.

Swanseassa on tällä kaudella tuullut oikein urakalla. Clement on jo joukkueen kolmas päävalmentaja tällä kaudella. Ennen häntä kokeiltiin Francesco Guidolinia ja Bob Bradleya. Työnsarkaa riittää, sillä Swansea on Valioliigassa viimeisenä. 19 ottelusta joukkue on voittanut vain kolme ja kerännyt 12 pistettä.