Finaalipaikka Liigacupissa jäi Liverpoolin osalta haaveeksi. Reds hallitsi Southamptonia vastaan pelitapahtumia täysin, mutta ei onnistunut murtamaan vieraiden tiivistä puolustusta. Lopulta ratkaisun teki lisäajalla vastaiskusta Shane Long ja 1-0-tulos toi Pyhimyksille loppuottelupaikan yhteismaalein 2-0.

Ottelun avausjakso oli tempoltaan vaisu ja maalipaikat olivat molemmin puolin vähissä. Puoliskon parhaan tilanteen sai luotua 36. minuutilla Southampton, kun Nathan Redmond petasi Dusan Tadicin nokikkain Loris Kariusin kanssa. Sen sijaan että Tadic olisi nostanut pallon vastaantulleen Kariusin yli hän laukoi matalana suoraan päin saksalaista. Näin tilanne kuivui kasaan.

Ensimmäisen 45-minuuttisen jälkeen ote alkoi siirtyä Liverpoolille. Southampton joutui tekemään heti toisen jakson alkuun vaihdon Shane Longin korvattua hyökkäyksessä nilkkavamman saaneen Jay Ródriguezin.

54. minuutilla Liverpoolin avausmaali olikin sitten enemmän kuin lähellä. Fraser Forster ensin pudotti Emre Canin matalan laukauksen ja pallo oli jo vierimässä tyhjään maaliin. Tämän jälkeen Southampton-vahti kuitenkin venytti taakseen ja kauhoi pelivälineen syrjään maaliviivalta.

Vajaa parikymmentä minuuttia myöhemmin James Milner kaatui keskustassa Cedric Soaresin kontaktista ja Liverpool vaati rangaistuspotkua. Peli kuitenkin jatkui, sillä Martin Atkinson ei viheltänyt pilliinsä.

Liverpoolin kiire saada tarvittava osuma pakotti joukkueen hyökkäämään lopussa entistä aggressiivisemmin. Southampton puolestaan jatkoi tiivistä puolustuspeliään. Lisäajalla Divock Origi yritti vielä kalastaa Jack Stephensin kontaktista rangaistuspotkua, jota Atkinson ei niellyt.

Origin kaatumisesta seurasi kulmapotku, joka epäonnistui kotijoukkueen osalta täysin. Saints pääsi rynnistämään vastaiskuun, jonka päätteeksi Long pamautti ratkaisevan naulan Liverpoolin arkkuun.

Southamptonin finaalivastustaja selviää huomenna. Manchester United kohtaa K.C Stadiumilla Hullin kahden maalin edulla.

Liverpool-Southampton 0-1 (0-0)

0-1 Shane Long (90+1.)