Manchester United kaatoi sunnuntain valioliigaottelussa Leicesterin maalein 3-0. Lukemat olisivat voineet olla kovin erilaiset, mikäli Juan Mata olisi ajettu suihkuun.

Mata taklasi 28. minuutilla jalkapohjat edellä Jamie Vardya. Ottelun tuominnut Anthony Taylor päästi espanjalaisen varoituksella.

– Juan Mata selvisi keltaisella kortilla, mutta se oli selvä ulosajon paikka, entinen valioliigatuomari Keith Hackett kirjoitti The Telegrapin –kolumnissaan.

– Anthony Taylor on hyvä tuomari, eikä hän yleensä tee tällaisia virheitä.

– Kaikki tällaiset tilanteet eivät välttämättä ole selkeitä, mutta tämä oli melko helppo tilanne. Matan jalat eivät olleet maassa, se oli hallitsematon taklaus, hän käytti liiallista voimaa ja hän osui Vardya nilkkaan. Hän ei yrittänytkään osua palloon. Siinä saattoi olla jopa ripaus tahallista vahingoittamista.

– Leicesterin kannalta yhä pahempaa on se, että Mata teki myöhemmin maalin. Näemme paljon virheitä, jotka eivät vaikuta niin paljon peliin, mutta tämä jättää paljon jossiteltavaa.

– Mitä jos United olisi joutunut siinä kohtaa alivoimalle? Ehkä se olisi avannut Leicesterille tilaa hyökkäämiseen. Se oli käänteentekevä päätös.

United-manageri José Mourinho ei ihan samalla tavalla suostunut syyllistämään Mataa – päinvastoin.

– Minun on katsottava tilanne uusintana. Mutta jos vertaan sitä (Claudio) Bravon taklaukseen (Wayne) Rooneya vastaan Man City -ottelussa, tai jos vertaan sitä (Oumar) Niassen taklaukseen viime ottelussa, ei vertailua voi edes tehdä, Mourinho sanoi Sky Sportsille.

– Tällä kaudella kaikki päätökset ovat menneet meitä vastaan. Jos tämä nyt oli kyseenalainen päätös, se oli todennäköisesti ainoita, joista meitä ei ole rangaistu huonolla päätöksellä.