Tammikuu jätti kivuliaat jäljet Southamptonin alakertaan. Pyhimysten puolustukseen jäi yhtäkkiä ammottavat aukot, joiden täyttämiseen ei enää aika riittänyt.

Palataanpa ajassa vuoden ensimmäisiin viikkoihin. Joukkueen kapteeni José Fonte ilmoitti, ettei portugalilaispuolustaja enää halua pelata seurassa. Southamptonille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa, kuin löytää johtohahmolleen osoite muualta.

Ja olisihan se kapteenin kapinointi ollut jo tarpeeksi kova lovi Pyhimysten puolustuslinjaan. Eteläenglantilaisten kärsimys ei kuitenkaan ollut tässä. Pian Fontén West Ham -siirron jälkeen kenties joukkuen tärkein pelaaja Virgil van Dijk loukkaantui pahasti Leicesteriä vastaan. Järkytys joukkueessa oli kova, kun selvisi hollantilaistopparin parin kuukauden toipumisaika.

Takaiskut jättivät Southamptonin kahden varsinaisen keskuspuolustajan Maya Yoshidan ja Jack Stephensin varaan. Ongelmat korostuivat erityisesti FA Cupin ottelussa, jossa Arsenal mätti joukkueen verkkoon tylyt 5-0-numerot. Murskalukemia seurasivat vielä Valioliigassa tappiot Swansean ja West Hamin kustannuksella.

Mitä on siis tehtävissä siirtoikkunan jo sulkeuduttua?

Löytyisikö Uruguayn vapailta markkinoilta pelastaja?

Tällä viikolla esiintulleet huhut ovat yhdistäneet kokeneen Uruguayn maajoukkuemiehen Martín Cáceresin St. Mary’s Stadiumille. (lue uutinen). 29-vuotias puolustaja on tällä hetkellä vapaa pelaaja päätettyään kesällä sopimuksensa Juventuksen kanssa.

Ainakin lyhytaikaisena ratkaisuna Cáceresin tulo olisi enemmän kuin tervetullut. Puolustajalta löytyy kuitenkin kokemusta lähes 10 vuoden takaa niin Italian kuin Espanjan pääsarjoista. Juventuksen lisäksi mies on edustanut esimerkiksi Barcelonaa ja Sevillaa.

Seurakokemuksen lisäksi Cáceresin CV:tä koristavat kaksi mukanaoloa MM-turnauksessa. Tämän tason kokemuksen saaminen ilmaiseksi onkin tässä vaiheessa Southamptonille niin hyvä kortti, ettei sitä kannata jättää käyttämättä.

Yksi kysymysmerkki kuitenkin piilee Cáceresin pelaamattomuudesta, sillä edellisestä ottelusta on jo hieman yli vuosi aikaa. Nykyisessä pulassa riskin merkitys on kuitenkin varsin pieni.

Nyt vain siis nimeä paperiin ja puolustus lukkoon.