Monelta nykyiseltä ja entiseltä pelaajalta on kysytty tähdistökentällistä. Kyllä se osataan Suomessakin.

Tim Sparv kertoi Pohjalaisen-kolumnissaan, keitä hän valitsisi omaan tähdistökentälliseensä. Joukkue on todella kova, vaikka rajoitteena oli valita pelaajat samoissa joukkueissa pelanneista.

Maalissa ja puolustuksessa suomalaisia

Maaliin Sparv valitsi Wiganissa tällä hetkellä pelaavan Jussi Jääskeläisen.

– Arvostan Jussia kovasti siitä, millä lailla hän pystyi fokusoimaan jokaiseen harjoitukseen. Kaikki tiesivät, että jos ote alkaa lipsua, niin saa kuulla ja lujaa, Sparv kirjoitti.

Kolmen miehen puolustuslinjaan mahtuivat Virgil van Dijk, Andreas Granqvist ja Sami Hyypiä.

– Virgil on pelaaja, joka on saanut paljon ilmaiseksi, kiitos hänen fysiikkansa. Hän on myös viime aikoina ymmärtänyt, että pelkällä geeniperimällä ei pärjää.

– Sami Hyypiä on yksi Suomen kaikkien aikojen jalkapalloilijoista ja upea ihminen. Yksi heistä, jotka saivat meidät nuoret tulokkaat maajoukkueessa jännittämään edes vähän vähemmän.

SOUTHAMPTON, ENGLAND - SEPTEMBER 18: Virgil van Dijk of Southampton (L) is put under pressure from Modou Barrow of Swansea City during the Premier League match between Southampton and Swansea City at St Mary's Stadium on September 18, 2016 in Southampton, England.  (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)
Moni pitää Virgil van Dijkiä Valioliigan tämän hetken parhaana topparina. Kuva: Getty Images.

Keskikentällä Valioliigan huippuja

Keskikentälläkin on laatua ihan Valioliigan huipulta. Vai miltä kuulostavat nimet Theo Walcott, Adam Lallana, Daley Blind ja Baba Rahman?

– Adamilla oli sydänongelmia Southamptonissa, mutta pallonhallinta oli uskomaton ja asenne oli rautaa.

– Daley Blind tuli teini-ikäisenä lainalle FC Groningeniin. Hän pelasi melkein jokaisella pelipaikalla paitsi maalivahtina.

– Baba on entinen Chelsean puolustaja, joka nykyisin edustaa Schalke 04:ää. Hän oli huonekaverini Saksassa, kun olimme vieraspeleissä. Rauhallinen ja ylikiltti ihminen, jolla oli keuhkot kuin Lasse Virénillä konsanaan.

MIDDLESBROUGH, ENGLAND - DECEMBER 14: Adam Lallana of Liverpool celebrates scoring his sides third goal during the Premier League match between Middlesbrough and Liverpool at Riverside Stadium on December 14, 2016 in Middlesbrough, England.  (Photo by Alex Livesey/Getty Images)
Adam Lallana on noussut Liverpoolin avainpelaajien joukkoon. Kuva: Getty Images.

Hyökkäyksessä maailman parhaita

Hyökkäyskolmikossa olisivat Jari Litmanen, Dusan Tadic ja Gareth Bale. Litmanen oli aikansa parhaita maailmassa, ja Bale oli hetken aikaa maailman kallein jalkapalloilija.

– Kaikki kunnia ruotsalaisille ja heidän kuninkaalleen, mutta maailmassani on vain ja ainoastaan yksi kuningas, Jari Litmanen. Älykäs, sosiaalinen ja ennen kaikkea intohimoinen ihminen.

– Dusan Tadic oli treeninarkomaani ilman mitään rajaa höystettynä itäeurooppalaisella temperamentilla. Kun juhlittiin, ei tarvinnut kaivaa taskusta lompakkoa. Dusan tarjosi.

– Gareth Bale oli se, joka aina jäi harjoituksien jälkeen laukomaan vapaapotkuja, kun muut suuntasivat jo kotiin. Ujo ja kiltti walesilainen, josta tuli yksi maailman kalleimmista pelaajista. Hän voitti minut aina biljardissa.

PORTO, PORTUGAL - NOVEMBER 21:  Maniche of Portugal battles for the ball with Jari Litmanen of Finland during the UEFA Euro2008 Group A Qualifying match between Portugal and Finland at the Dragao Stadium on November 21, 2007 in Porto, Portugal.  (Photo by Paul Gilham/Getty Images)
Tim Sparvin tähdistöjoukkueen kapellimestarina olisi Jari Litmanen. Tietysti. Kuva: Getty Images.

”Pärjättäisiin missä tahansa”

Vaihtopenkiltäkin löytyisi laatua. Vaihdossa pelin aloittaisivat Lukas Hradecky (Eintracht Frankfurt), Rafael van der Vaart (Midtjylland), Roman Eremenko (TsSKA Moskova), Teemu Tainio (lopettanut uransa), Pione Sisto (Celta Vigo), Niklas Moisander (Werder Bremen), Filip Kostic (HSV) ja Suk Hyun-jun (Porto).

– Uskoisin, että tällä koostumuksella pärjättäisiin missä tahansa.

Sparvin kolumnin voi lukea tästä.