Kun Burnleyn tuore irlantilaishankinta Robbie Brady pamautti komealla suoralla vapaapotkullaan 25 metristä joukkueensa 1-1 -tasapeliin Chelseaa vastaan (lue raportti), tuli hän samalla tehneeksi jotain hyvin harvinaista. Lontoolaisseuraa ei nimittäin oltu yllätetty suorasta vapaapotkusta lähes neljään vuoteen.

Edellisen kerran Chelsean verkkoon oli tehty maali suorasta vapaarista maaliskuussa 2013. Tuolloin maalinteossa onnistui Southamptonin Rickie Lambert.

Samalla Bradyn maali merkitsi ensimmäistä kertaa, kun Chelsean nykyinen maalivahti Thibaut Courtois joutui antautumaan Valioliigassa suorasta vapaapotkusta. Belgialaisen valioliigaura käynnistyi syksyllä 2014, ja hän ehti pelata 79 ottelua Valioliigassa ilman ainuttakaan takaiskua vaparista.

OptaJoe

@OptaJoe
1 - Robbie Brady is the first player to score a direct free-kick vs Chelsea in the PL since Rickie Lambert in March 2013. Stunner.