Hyökkääjät nauttivat tyypillisesti parhaista pelivuosistaan alle 30-vuotiaina. Zlatan Ibrahimovic on tässä yhteydessä poikkeus.

Zlatan on nimittäin tehnyt seura- ja maajoukkueessa yhteensä huimat 222 maalia sen jälkeen, kun hän täytti 30 vuotta. Lokakuussa 36 vuotta täyttävä ruotsalaishyökkääjä on tehnyt 0,82 maalia per ottelu täytettyään 30 vuotta. Tätä ennen lukema oli 0,60.

Zlatan ajeli nuorempana upeilla urheiluautoilla. Nyt ruotsalaishyökkääjä ajaa Volvolla, koska auto sopii hänelle ergonomisesti paremmin. Jo tämä kuvastaa konkarihyökkääjän sitoutumista.

– Hänellä on ohjelma, jota hän seuraa päivittäin, jopa lomalla. Hän on erittäin tarkka syömisistään. Nuorempana hänellä oli urheiluautoja, kunnes hän tajusi niiden olevan huonoja selälle. Nyt hän ajaa Volvoa, Zlatanin agentti Mino Raiola kertoi The Timesille.

– Hänellä on yhä upeita urheiluautoja kokoelmassaan, mutta hän ei tarvitse niitä todistaakseen kuka hän on.

Zlatan pelasi yhdeksän vuotta sitten José Mourinhon alaisuudessa Inter Milanissa. Portugalilaisluotsin mukaan tämän hetken Zlatan on parempi kuin lähes vuosikymmen sitten.

– Hän on parempi. Ymmärtää peliä vieläkin paremmin. Sama kunnianhimo, ehkä vieläkin suurempi, Mourinho kuvaili.

– Hänen kannalta ei olisi järkeä pelata jalkapalloa ilman hänen motivaation tasoa. Hän on tärkeä nuorille pojille. Hän on läheinen heidän kanssa, yrittäessään opettaa heitä.