Portsmouth FC pelasi vielä kaudella 2009-10 Valioliigassa. Seurassa oli vasta pelannut Englannin maajoukkueen tuon aikaisia avainpelaajia kuten Glen Johnson, Jermain Defoe, Peter Crouch, David James ja Sol Campbell. Asiat lähtivät kuitenkin menemään todella nopeasti todella huonoon suuntaan. Seura kärsi todella suurista taloudellisista ongelmista ja putosi sarjaporrasta alemmas kaudeksi 2010-11. Ensimmäisestä putoamisesta neljä vuotta eteenpäin Portsmouthin putoaminen maan neljänneksi korkeimmalle sarjatasolle oli tosiasia.

Nyt ”Pompey” on pelannut League Twossa useamman vuoden, mutta tähän on tulossa muutos. Seura voitti lauantaina sarjan mestaruuden ja nousee ensi kaudeksi League Oneen.

Mestaryuus ratkesi vasta todella jännittävien vaiheiden jälkeen. Viimeisellä kierroksella vielä kolme joukkuetta taisteli pokaalista ja heistä Portsmouth oli kolmantena 85 pisteellä. Sen edellä olivat Doncaster, jolla pisteitä oli 86 ja Plymouth, jonka pistesaldo oli 87.

Plymouth jäi omassa ottelussaan alemman keskikastin Grimsbyn vieraana 1-1 -tasapeliin. Tämä tarkoitti, että Doncaster olisi voitolla varmistanut mestaruuden. Myös Doncaster möhli mahdollisuutensa, sillä se koki shokkitappion sarjan toiseksi viimeiseksi jääneelle Hartlepoolille 2-1 -lukemin.

Portsmouth murskasi omassa ottelussaan Cheltenhamin 6-1 ja päätyi näin ollen tasapisteisiin Plymouthin kanssa, mutta voitti sarjan lopulta paremman maalieron turvin.