[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text]

Viime kausi

West Bromwichin kaudella oli hyvät ja huonot hetkensä. Alkusyksystä Baggies vakuutti erityisesti puolustuspäässä. Ensimmäiseen kahdeksaan peliin joukkue päästi keskimäärin vain yhden maalin.

Lokakuun lopun murskatappiota Manchester Cityä vastaan seurasi neljän kierroksen tappioton putki, joka vei West Bromin lähelle europaikkoja.

Toinen hyvä ajanjakso sijoittui vuodenvaihteen tuntumaan, kun Tony Pulisin miehistö kärsi kahdeksaan kierrokseen vain yhden tappion. Voittoja irtosi Southamptonista, Hullista, Sunderlandista, Stokesta ja Bournemouthista.

Vahvaan tammi-helmikuuhun hyvät päivät kuitenkin Baggiesin osalta loppuivat. Joukkue hävisi kaikki neljä huhtikuun otteluaan ja päätti myös kautensa kolmen ottelun tappioputkeen. Loppusijoituksena oli kymmenes sija ja europelit jäivät haaveeksi.

Myös cupeissa West Bromin matka päättyi lyhyeen. Liigacupissa tie nousi pystyyn jo toisella kierroksella Northamptonia vastaan rangaistuspotkukilpailun jälkeen. FA Cupissa Derby County oli kolmannella kierroksella parempi 2-1-numeroin.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1501687341759{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Ben Foster

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Ben Foster oli yksi viidestä pelaajasta, joka oli valioliigakaudella 2016-17 kentällä täydet 3420 minuuttia. Maalivahti valittiin West Bromwichin parhaaksi pelaajaksi sekä kannattajien että pelaajien toimesta. Tämä kertoo paljon siitä, kuinka tärkeä palanen englantilaistorjuja joukkueelleen oli ja on yhä edelleen. WBA sai monta kertaa pisteensä juurikin Fosterin huipputorjuntojen ansiosta. Ikää on jo 34-vuotta, mutta maalivahdin otteissa tämä ei ole näkynyt.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text]

Valmennus

Tony Pulis on valmentaja, jonka joukkueet harvemmin yltävät huippusuoritukseen, mutta toisaalta hänen joukkueet harvoin myöskään suorittavat alle tasonsa.

Jokainen tietänee, minkälaista pelaamista walesilaisvalmentaja suosii. Riskit minimoidaan, erikoistilanteisiin sekä vastahyökkäyksiin panostetaan ja kuvitteellisia tyylipisteitä ei todellakaan kerätä.

Viime kaudella se toi Pulisin joukkueelle hyvin tyypillisen tuloksen keskikastin ytimestä. Kymmenes sija oli erinomainen saavutus WBA:lle, mutta tulee muistaa, että erot olivat pieniä. Matkaa putoamisviivan alapuolelle ei sijoituksesta huolimatta ollut kuin 11 pistettä.

Pulisilla on Valioliigassa yhteensä 310 ottelua valmentajana. Pisteitä ottelua kohden on keskimäärin tullut 1,22.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text]

Arvio

Sija: 17

Vaikea nähdä West Bromwichin yltävän yhtä hyvään sijoitukseen kuin viime vuonna. Joukkueen suurin ongelma oli luoda laadukkaita maalintekopaikkoja pelitilanteista. Erikoistilanteissa se oli puolestaan sarjan paras joukkue, mutta vuonna 2017 pelaamista ei voi laskea vain niiden varaan.

Ystävyysotteluille ei tule koskaan antaa hirveästi painoarvoa, mutta jotain WBA:n tilanteesta kertoo se, että se on edellisessä kolmessa ottelussaan hävinnyt alasarjoissa pelaaville Bristol Roversille ja Sloughille, sekä pelannut tasapelin Port Valen kanssa, vaikka joukkue on aloittanut ottelut lähes parhaalla miehityksellään. Ystävyysotteluiden kokoonpanoista mielenkiintoisin kokeilu on ollut Nacer Chadlin peluuttaminen keskikentällä. Normaalisti laitahyökkääjänä operoiva belgialainen on otteluraporttien perusteella sopeutunut hyvin uudelle pelipaikalleen.

Edessä on arviomme mukaan vaikea kausi, mutta emme usko Pulisin miehistön kuitenkaan putoavan. Viime kaudella ensimmäinen Valioliigassa säilynyt joukkue Watford keräsi keskimäärin 1,05 pistettä ottelua kohden. Odotamme West Bromwichin lukeman olevan samaa luokkaa tällä kaudella.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö: The Hawtorns on korkeimmalla sijaitseva valioliigastadion. Se on 168 metriä merenpinnan yläpuolella.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text]

Ihanneavaus

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Kokoonpanolista

[table id=61 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Craig Gardner (Birmingham)
Keskikentän keskusta, 30-vuotias

30-vuotias Gardner pelasi Baggies-paidassa kolmen kauden ajan. Myös vastuu väheni vuosi vuodelta. Vielä ensimmäisellä kaudellaan Gardner mahtui 30 valioliigaottelussa avaukseen. Viime kaudella peliminuutit Valioliigassa jäivät yhdeksään otteluun.

Gardner vietti jälkimmäisen osan kaudesta Mestaruussarjassa Birminghamin riveissä. Otteet 20 ottelussa vakuuttivat seurajohdon ja englantilainen palaa joukkueeseen 1,75 miljoonan euron hintaan.

Kuva: Getty Images

Sébastien Pocognoli (Standard Liege)
Vasen laitapuolustaja, 29-vuotias

29-vuotias Pocognoli ei pelannut viime kaudella West Bromwichissa ainuttakaan peliä. Vuosi kului lainalla Mestaruussarjassa Brightonin paidassa. Pitkästä loukkaantumisesta toipunut belgialainen sai avausminuutteja 17 sarjapelissä. Pocognoli palaa seuraavaksi kotimaahansa West Bromin vapautettua pelaajan sopimuksestaan.

Darren Fletcher (Stoke)
Keskikentän keskusta, 33-vuotias

33-vuotias Fletcher vietti West Bromin väreissä kolme kautta siirryttyään seuraan Manchester Unitedista. Puolustava keskikenttäpelaaja kuului jokaisena vuonnaan Baggiesin avainpelaajiin ja kantoi myös joukkueen kapteenin nauhaa. Viime kaudella skotti urakoi peräti 37 sarjapeliä.

Sopimuksensa päättävä Fletcher nähdään ensi kaudella toisessa valioliigaseurassa Stoken paidassa.

Yuning Zhang (Werder Bremen, laina)
Keskushyökkääjä, 20-vuotias

Jack Rose (Ilman seuraa)
Maalivahti, 22-vuotias[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Jay Rodriguez (Southampton)
Keskushyökkääjä, 27-vuotias

Rodriguez oli parhaimmillaan tehokas kärki Southamptonille. Parhaalla kaudellaan 2013/14 englantilaishyökkääjä takoi kovat 15 maalia Valioliigassa. Viimeisinä kausina peliaikaa verottivat pahat loukkaantumiset.

Kuva: Getty Images

Ahmed Hegazy (Al-Ahly, laina)
Keskuspuolustaja, 26-vuotias

Hegazy on Egyptin maajoukkueen tärkeimpiä palasia. Puolustajan vyöltä löytyy 39 maaottelua ja valinta Afrikan mestaruusturnauksen vuoden joukkueeseen tältä vuodelta. Sopimukseen liittyy optio lisävuodesta.

Yuning Zhang (Vitesse)
Keskushyökkääjä, 20-vuotias[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]JTNDc2NyaXB0JTIwdHlwZSUzRCUyMnRleHQlMkZqYXZhc2NyaXB0JTIyJTNFJTBBZnVuY3Rpb24lMjBnZXRBZ2UlMjhkYXRlU3RyaW5nJTI5JTIwJTdCJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwdmFyJTIwdG9kYXklMjAlM0QlMjBuZXclMjBEYXRlJTI4JTI5JTNCJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwdmFyJTIwYmlydGhEYXRlJTIwJTNEJTIwbmV3JTIwRGF0ZSUyOGRhdGVTdHJpbmclMjklM0IlMEElMjAlMjAlMjAlMjB2YXIlMjBhZ2UlMjAlM0QlMjB0b2RheS5nZXRGdWxsWWVhciUyOCUyOSUyMC0lMjBiaXJ0aERhdGUuZ2V0RnVsbFllYXIlMjglMjklM0IlMEElMjAlMjAlMjAlMjB2YXIlMjBtJTIwJTNEJTIwdG9kYXkuZ2V0TW9udGglMjglMjklMjAtJTIwYmlydGhEYXRlLmdldE1vbnRoJTI4JTI5JTNCJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwaWYlMjAlMjhtJTIwJTNDJTIwMCUyMCU3QyU3QyUyMCUyOG0lMjAlM0QlM0QlM0QlMjAwJTIwJTI2JTI2JTIwdG9kYXkuZ2V0RGF0ZSUyOCUyOSUyMCUzQyUyMGJpcnRoRGF0ZS5nZXREYXRlJTI4JTI5JTI5JTI5JTIwJTdCJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwYWdlLS0lM0IlMEElMjAlMjAlMjAlMjAlN0QlMEElMjAlMjAlMjAlMjByZXR1cm4lMjBhZ2UlM0IlMEElN0QlMEElMEF2YXIlMjBiZGF5cyUyMCUzRCUyMGRvY3VtZW50LmdldEVsZW1lbnRzQnlDbGFzc05hbWUlMjglMjJjb2x1bW4tNiUyMiUyOSUzQiUwQSUwQWZvciUyOHZhciUyMGklMjAlM0QlMjAxJTNCJTIwaSUyMCUzQyUyMGJkYXlzLmxlbmd0aCUzQiUyMGklMkIlMkIlMjklMjAlN0IlMEElMjAlMjB2YXIlMjBiZGF5JTIwJTNEJTIwZ2V0QWdlJTI4YmRheXMlNUJpJTVELmlubmVySFRNTC5zbGljZSUyODAlMkMxMCUyOS5zcGxpdCUyOCUyNy4lMjclMjkucmV2ZXJzZSUyOCUyOS5qb2luJTI4JTI3JTJGJTI3JTI5JTI5JTNCJTBBJTIwJTIwYmRheXMlNUJpJTVELmlubmVySFRNTCUyMCUzRCUyMGJkYXklM0IlMEElN0QlMEElM0MlMkZzY3JpcHQlM0U=[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]