Viikonlopun valioliigakierroksella nähtiin peräti kaksi karatepotkua.

Liverpoolin Sadio Mané osui nappulat edellä Man City -maalivahti Edersonia leukaan. Newcastlen Matt Ritchie puolestaan iski nappuloillaan Alfie Mawsonia olkapään tienoille. Molemmissa tapauksissa oli kyse pallontavoittelutilanteesta. Ero oli se, että Mané ajettiin ulos suoralla punaisella, kun taas Ritchie selvisi varoituksella.

– Olin iloinen, kun näin keltaisen kortin. Katsoin heti tilanteen jälkeen, mitä tuomari aikoi tehdä. Onneksi siitä tuli keltainen, Ritchie myönsi pelin jälkeen Sky Sportsille.

Sky Sports Premier League

@SkySportsPL
A yellow card for one but a red for the other...🤔

Matt Ritchie escapes red card for Sadio Mane-style foul: skysports.tv/AJrY6m

Skyn asiantuntija ja entinen päävalmentaja Alan Pardew oli sitä mieltä, että Ritchien taklaus oli jopa Manéa vaarallisempi.

– Vaaransiko hän [Ritchie] vastustajan terveyden? Ilman muuta. Sen lisäksi hänen toinenkin jalkansa nousi tilanteessa ilmaan. Olen sitä mieltä, että tuo oli pahempi kuin eilinen [Manén taklaus], Pardew sanoi.

– Henkilökohtainen mielipiteeni on se, että Manéa eikä Ritchieä olisi pitänyt ajaa ulos. Tahallisuutta ei mielestäni ollut havaittavissa. Mutta tilanteet ovat hyvin samanlaisia.

[poll id=”12″]