Liverpool ei hävinnyt viime kaudella kertaakaan Valioliigan kuuden suuren muille joukkueille. Lauantaina taika murtui, kun se sai nöyrtyä Manchester Citylle peräti tylyin 0-5 lukemin (raportti).

Tappio oli Jürgen Kloppin rajuin tämän Liverpool-pestin aikana, mutta koko kuvaa se ei joukkueiden välisestä tasoerosta kerro, sillä Liverpool pelasi ottelusta yli puolet yhden miehen alivoimalla. Silti Daily Telegraphin toimittajan Matt Law’n mielestä peli toi ikävästi Liverpoolin heikkoudet – sekä epäonnistumisen siirtomarkkinoilla – esiin.

– Tulos kertoi meille enemmän Liverpoolin puolustuksesta kuin Manchester Cityn hyökkäyksestä. Se osoitti, ettei joukkueen kokoonpano ole kykenevä pysäyttämään tulitusta, eikä Liverpool tehnyt mitään sen osa-alueen ongelmille, Law totesi Sky Sportsin Sunday Supplementissa.

– Liverpool ei vakuuttanut minua Watfordissakaan. He ovat päästäneet kahdessa vieraspelissä kahdeksan maalia. Minusta on outoa, että Jürgen Klopp tavoitteli Alex Oxlade-Chamberlainin ja Thomas Lemarin kaltaisia pelaajia, vaikka on päivänselvää, että he tarvitsevat topparin ja mahdollisesti maalivahdin.

– En ymmärrä sitä, että kun he eivät saaneet siirtomarkkinoiden ykköskohdettaan Virgil van Dijkia, he sanoivat, etteivät ole kiinnostuneita keskuspuolustajasta. On olemassa muitakin toppareita, jotka parantaisivat Liverpoolin puolustusta, Law jatkaa.