Pohjoisirlantilainen Rory McIlroy tunnetaan yhtenä maailman parhaista golfin pelaajista. 28-vuotias McIlroy on voittanut neljä major-turnausta ja hän piti hallussaan golfin maailmanlistan ykköspaikkaa yhtäjaksoisesti peräti 95 viikon ajan. McIlroy saa ymmärrettävästi laajaa arvostusta yli lajirajojen.

McIlroy puhui medialle ennen Alfred Dunhill Links Championship -turnausta, ja tunnusti olevansa Manchester Unitedin fani. Eräs Unitedin legendaarisimmista kapteeneista, irlantilainen Roy Keane on jättänyt kuitenkin McIlroylle jotain hampaankoloon.

McIlroy pyysi pikkupoikana Keanelta tämän nimikirjoitusta, mutta Keane teki tälle tylyt oharit. Golfin suurmies ei ole vieläkään antanut lapsuuden idolilleen anteeksi.

– Menin pyytämään Keanen nimikirjoitusta Portmarnock Links -hotellilla, jossa hän oli Irlannin maajoukkueen mukana. Keane kuitenkin kieltäytyi. En ole tainnut päästä siitä yli.

– Sen takia yritän aina täyttää lapsen toiveen, jos hän tulee pyytämään minulta nimmaria, McIlroy lupaa.

 

McIlroylta kysyttiin, olisiko hän nyt valmis antamaan Keanelle oman nimikirjoituksensa.

– Vain, jos hän antaa minulle omansa! Pitäisiköhän meidän selvittää välimme kehässä, McIlroy naurahtaa.

– Muistan, kuinka golf-huiput Mark O’Meara ja Sam Torrance antoivat minulle golf-pallojaan ja sen, miten hyvältä se tuntui. Minun kuitenkin piti kokea myös toinen puoli, kun pyysin joltain lapsena nimmaria enkä saanut sitä.

– Keanen pitäisi olla yksi sankareistani Unitedin pelaajana, mutta en ole pitänyt hänestä sen koommin.