25-vuotias Arsenal-pelaaja suorittaa jo valmentajatutkintoaan: ”Ehkä Per tarvitsee apulaisvalmentajan”

© Kuva: Getty Images

25-vuotias Jack Wilshere oli mukana jo vuoden 2014 MM-turnauksessa, ja häntä pidetään mustana hevosena Englannin ensi kesänkin MM-ryhmään. Entisellä teinitähdellä on kuitenkin ollut viime vuosina jatkuvia loukkaantumisia, eikä lupaavasti alkanut ammattipelaajan ura ole edennyt aivan toivotulla tavalla.

Viime kauden Wilshere vietti lainalla Bournemouthissa, mutta tällä kaudella hän yrittää jälleen saada kunnolla jalansijaa kannattajaseurassaan Arsenalissa. Vaikka Wilshere on yhä nuori pelaaja, hän miettii kuitenkin jo uranjälkeistä aikaakin – kenties juuri loukkaantumiskierteestään johtuen.

Wilshere on paljastanut, että hän aloitti valmentajanopinnot viime kaudella Bournemouthissa ja jatkaa niitä nyt Lontoossa, joukkueen kapteeni Per Mertesacker rinnallaan.

– Koska Bournemouth ei pelaa europelejä eikä heillä ollut pelejä keskellä viikkoa, se tuntui hyvältä tilaisuudelta, Wilshere kertoi Arsenal Podcastissa Sky Sportsin mukaan.

Bournemouthissa Wilshere suoritti niinsanotun ”kakkostason” valmentajantutkinnon, ja nyt meneillään on UEFA:n B-lisenssiin vaadittavat opinnot.

– Niin kauan kuin olen terve ja pelaan yhä, en ehkä tarvitse sitä. Mutta vaikka pelaisinkin vielä kymmenen vuotta, en halua joutua urani lopussa miettimään, mitä sitten tekisin. Silloin joutuisin aloitamaan alusta kakkostason tutkinnolla, UEFA B:llä ja UEFA A:lla, Wilshere jatkaa.

– Onneksi Arsenalissa on loistavat puitteet. Suoritan nyt B-lisenssin ja mietin sitten, mitä haluan tehdä.

Wilsherellä on opiskelukaverinaan viimeistä kauttaan pelaava maailmanmestari Per Mertesacker, jolle on jo korvamerkitty paikka Arsenalin akatemiavalmentajana.

– Se oli Perin idea. Sanoin hänelle, että minä ja kaverit suoritimme valmentajakurssin Bournemouthissa. Hän ehdotti, että voisimme käydä kurssin yhdessä.

– Uskon, että Per tulee pärjäämään työssään hienosti. Ehkä hän tarvitsee jonain päivänä apulaisvalmentajan, ei sitä koskaan tiedä.

– Per on mahtava kapteeni, vaikkei pelaakaan säännöllisesti. Hän on mitä positiivisin tyyppi, haluaa joukkueen pärjäävän hyvin ja on loistava esimerkki nuorille pelaajille, Wilshere kehuu.


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!