Liigacupin pelipallo kuohuttaa Englannissa.

Eilisen Manchester City-Wolves -ottelun jälkeen Cityn päävalmentaja Pep Guardiola haukkui pelipallona käytetyn Mitre Deltan maanrakoon. Guardiolan tilityksen voit lukea kokonaisuudessaan tästä.

Guardiola sai tulitukea Cityn keskikenttämies Yaya Tourélta, joka kuvaili palloa Jabulaniakin huonommaksi (lue tästä). Runsaasti kritisoitu Jabulani oli pelipallo kesän 2010 MM-kisoissa.

Mitre ei ole ottanut asiaan kantaa. Sen sijaan Liigacupin järjestäjä EFL julkaisi verkkosivuillaan tiedotteen asiasta. EFL toimii järjestäjänä myös muun muassa Mestaruussarjassa ja EFL Trophyssa, joissa käytetään Mitren Delta-palloa.

– Mitren pallo, jota käytään tämän kauden Carabao Cupissa [Liigacup] on tasan tarkkaan sama kuin se, jota käytetään Sky Bet EFL:ssä [Mestaruussarja] ja Checkatrade Trophyssa [EFL Trophy], tiedotteessa sanottiin.

– Kaikki pallot on testattu FIFA:n jalkapallojen laatuohjelman avulla ja kaikki pallot ovat FIFA:n Quality Pro -standardin mukaisia. Kaikkien ammattilaisotteluissa käytettävien pallojen on täytettävä nämä standardit.

– Selvästikin tässä on kyse subjektiivisesta asiasta. Yleisesti ottaen eilisillan otteluiden tarjoama viihde antaa osviittaa siitä, että pelipallolla ei ole negatiivista vaikutusta kilpailuun.

– Odotamme tapaavamme herra Guardiolan ja Manchester Cityn, jotta ymmärtäisimme kunnolla heidän huolensa ennen kuin viidennen kierroksen ottelut pelataan.