Kello 17 Suomen aikaa alkoi viisi valioliigaottelua, joissa panosta oli varsinkin putoamistaistelun suhteen.

Newcastle-Southampton

Rafa Benitezin joukot eivät huipputärkeässä ottelussa aikailleet, vaan siirtyivät upealla maalilla johtoon jo reilun minuutin pelin jälkeen. Kenedy otti taidokkaasti alas Jonjo Shelveyn noston, käänsi itsensä ohi puolustajan ja ampui ohi Alex McCarthyn 1-0.

Premier League

@premierleague
📸 Sending St James' wild with your first @NUFC goal

#NEWSOU

Vain paria minuuttia myöhemmin Southamptonin puolustus puhkottiin samaan tapaan uudelleen, Dwight Gayle ei ollut aivan yhtä taidokas ja McCarthy ehti vastaan.

Kenedy teki myös ottelun toisen maalin. Southamptonin Mario Lemina liukastui yrittäessään laukoa kulmapotkun jälkitilanteesta. Newcastle sai nopean vastahyökkäyksen, jonka aikana pallo kävi ensin Ayoze Perezillä, sitten Gaylella, joka siirsi sen tyhjään tilaan brasilialaiselle.

2 - Kenedy is the first Newcastle player to score a brace at St James' Park in the Premier League since Georginio Wijnaldum in May 2016. Orthodontist.

Southampton tuli toiselle jaksolle jossain määrin aktiivisempana, mutta ennen tunnin täyttymistä taululla olivat 3-0-lukemat. Shelvey sai siirrellä palloa kaikessa rauhassa, syötti sen Matt Richielle, joka ampui vasempaan alanurkkaan.

Everton-Brighton

Goodison Parkilla pelattiin tunti maaleitta; kuparisen rikkoi lopulta Theo Walcott 61. minuutilla. Arsenalista tammikuussa siirtynyt hyökkääjä ei lopulta kuitenkaan saanut osumaa nimiinsä, vaan se merkittiin Gaetan Bongin omaksi maaliksi. Yhtä kaikki, loistavan esityön teki Yannick Bolasie.

2-0 syntyi ottelun 76. minuutilla Cenk Tosunin toimesta, ja pian sen jälkeen Brighton ilmoittautui ulos pisteiden metsästyksestä; Anthony Knockaert hankki suoran punaisen.

Huddersfield-Swansea

Vierailija Swansea vaikeutti urakkaansa Terriereitä vastaan huomattavasti, kun Jordan Ayew hankki itselleen suoran punaisen kortin kymmenen minuutin pelin jälkeen. Ottelu jatkui isäntien täydellisessä komennossa; maalintekotilanteet kirjattiin Huddersfieldille puolen tunnin kohdalla 9-0. Kotijoukkueen tarkkuudessa olisi sen sijaan ollut parantamisen varaa. Tauolle siirryttäessä sen pallonhallintaprosentti oli 80, maalintekoyritykset 14-0, mutta kohti maalia suuntautuneita vetoja vain yksi.

Match of the Day

@BBCMOTD
Jordan Ayew's dismissal after 11 minutes is the quickest sending off in the Premier League this season.

Follow live: bbc.in/2HmCG9B

West Bromwich-Leicester

Syvissä vesissä sarjataulukon pohjimmaisena uiva West Brom otti johdon ottelussa yhdeksännellä minuutilla kun Solomón Rondón onnistui ohittamaan Kasper Schmeichelin tolpan kautta. Iso kunnia maalista lankeaa keskityksen antaneelle Oliver Burkelle.

Leicester tuli tasoihin 22. minuutilla, maalintekijänä Jamie Vardy. Riyad Mahrezin läpisyöttö Vardylle lähti omalta kenttäpuoliskolta.

Toisen osuman Ketuille teki Mahrez itse, kun oltiin pelattu 63 minuuttia. Syötön tarjoili vain kahta minuuttia aiemmin kentälle tullut Kelechi Iheanacho. Ex-Man City -peluri nappasi jo toisen tehomerkintänsä 76. minuutilla ampuen Leicesterin johdoksi 3-1.

FourFourTwo

@FourFourTwo
GOAL! ⚪️ #WBA 1⃣️-3⃣🔵 #LCFC

Iheanacho with his first @premierleague goal for Leicester! He heads in Ben Chilwell's cross.

This could be it for West Brom.

— Match of the Day (@BBCMOTD) March 10, 2018

Viime hetkillä Leicester kaunisteli vielä lukemat muotoon 1-4, maalintekijänä Vicente Iborra.

West Ham-Burnley

Olympiastadionin ottelu kulki pitkään isäntien komennossa. Ensimmäisen maalin kuitenkin iski Burnley, kun Ashley Barnes ampui ykkösellä yläkulmaan. Syötön tarjosi Chris Wood.

Vain alle neljä minuuttia edellisestä oli Woodin itsensä vuoro upottaa pallo Joe Hartin taakse, Burnley nopeasti kahden maalin johtoon.

FourFourTwo

GOAL! ⚒ #WHUFC 0⃣️-2⃣#Clarets

Aaron Lennon rolls it straight to an unmarked Chris Wood, who makes no mistake from close range.

West Ham fans are making their feelings loud and clear to the directors' box.

Yhdeksää minuuttia ennen täyttä aikaa Wood iski jälleen, ja West Hamin ilta tuli viimeistään tässä vaiheessa pilatuksi. Jo ottelun alle protestia suunnitelleille kotikannattajille tämä riitti ja pitkin ottelua viritelty kaaos stadionilla oli valmis.

Newcastle-Southampton 3-0 (2-0)
Everton-Brighton 2-0 (0-0)
Huddersfield-Swansea 0-0 (0-0)
West Bromwich-Leicester 1-4 (1-1)
West Ham-Burnley 0-3 (0-0)