Hurjalla asenteella kisapelinsä aloittanut Englanti joutui tekemään melkoisen työn avausvoiton eteen.

Englannin ensimmäinen osuma MM-kisoissa syntyi reilun 10 minuutin pelin jälkeen. Tunisian maalivahti Mouez Hassanin ilta oli lohduton – tämä loukkaantui ensimmäisen kerran jo ennen Harry Kanen reboundista iskemää takaiskua, ja joutui jättämään kentän pian sen jälkeen.

Maali syntyi tilanteesta, jossa Hassan ehti John Stonesin puskuun kulmapotkun jälkeen. Tältä ulos kimmonneen pallon kanssa Kanella ei ollut vaikeuksia, 1-0.

GOAL

@goal
GOAL FOR ENGLAND!! And it's Harry Kane who breaks the deadlock early on!

Ennen avausmaalia sekä Jesse Lingardilla, että Raheem Sterlingillä oli loistavat paikat osumiin, mutta viimeistely ei heiltä onnistunut.

Loukkaantumisen jälkeen Tunisian maalille vaihdetun Farouk Ben Mustaphan näppejä testattiin toden teolla vain muutaman minuutin kentällä olon jälkeen, kun Jordan Henderson pääsi ampumaan kaukaa.

Englannin ottelun alussa esittämä intensiteetti laski jatkossa huomattavasti. Vähän puolen tunnin jälkeen yksi Tunisian aikaan saamista hyökkäyksistä johti rangaistuspotkuun, kun Kyle Walker huitaisi puolihuolimattomasti hyökkääjää kasvoihin kädellään boksissa. Jordan Pickford aavisti oikein, muttei pystynyt pysäyttämään Ferjani Sassin vetoa vasempaan alanurkkaan. 1-1.

SRF Sport

@srfsport
Ausgleich aus dem Nichts! Der Ellbogen von Englands Walker trifft im Sechzehner Ben Youssef – Penalty. Sassi verwertet in der 35' souverän zum 1:1 #srfwm2018 #TUNENG #WorldCup #wm2018

B/R Football

@brfootball
#TUN scored Africa’s first goal at the #WorldCup

Jakson loppua kohti Englanti oli jatkuvasti lähellä uutta johtomaalia, mutta Lingard etunenässä joukkue hukkasi näistä kaikki.

Englanti ampui avausjaksolla kuusi kertaa kohti Tunisian maalia – Karthagon kotkat puolestaan kerran. Tauolle tasapelitilanteessa.

6 - England have had six shots on target so far, their most in the first half of a World Cup match since the 1966 semi-final against Portugal (also six). Frustration.
#ENG #ENGTUN #WorldCup

Viitisenkymmentä minuuttia oltiin pelattu, kun Kane väännettiin painiotteella nurin boksissa – ei seuraamuksia. Tunisia oli todella onnekas, sillä tämä ei ollut ensimmäinen Englannin rankkarilta haiskahtanut tilanne ottelussa. Ex-pelaajat eivät paljoa mielipiteitään peitelleet.

Gary Lineker

@GaryLineker
Come on VAR, this is a joke.

Alan Shearer

@alanshearer
Wtf is the #VAR doing?! That's twice @HKane has been wrestled to the floor! 😡 #TUNvENG #FifaWorldCup2018

Gareth Southgate malttoi katsella joukkueensa tehotonta hyökkäyspään toimintaa lähes 70 minuuttia ennen ensimmäistä vaihtoa. Lopulta Marcus Rashford otti Sterlingin paikan. Kymmenisen minuuttia tästä valmentaja reagoi myös ongelmaan keskikentällä – Tunisian raivokkaasti raatanutta puolustusta ei onnistuttu avaamaan ravin lisäksi myöskään luovuudella. Dele Allin tilalle yksi harvoista vaihtoehdoista, Ruben Loftus-Cheek.

Tarvittiin 90 minuutin ylitys, ennen kuin Englanti viimein osui jälleen. Maalin tekijäksi tarvittiin sama mies kuin ottelun alussa, Kane puski täysin vapaasta tilasta kulmapotkun jälkeen etutolpan juuresta 2-1. Maalien välissä aikaa kului 80 minuuttia, mutta lopulta Englanti pelastui katastrofilta täpärästi.