Englanti aloittaa oman MM-kisaurakkansa tänään klo 21 alkavassa ottelussa, jossa se saa vastaansa Tunisian.

Gareth Southgaten ryhmä lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta kisojen afrikkalaisjoukkueista korkeimman FIFA-ranking-sijoituksen (21) omaava Tunisia on yllätysvalmis.

Englantia olemme jo käyneet sivustollamme paljon läpi, mutta nyt vuorossa on siis joukkueen ensimmäinen vastustaja Tunisia.

Tunisia

Joukkuetta valmentaa 55-vuotias ex-pelaaja Nabil Maaloul, joka toimii maan päävalmentajana toista kertaa. Edellinen pesti päättyi syyskuussa 2013 vain viiden ottelun jälkeen. Tällä hetkellä hän on toiminut tehtävässä reilun vuoden ajan.

Maaloul pyrkii saamaan joukkueensa pelaamaan tasapainoisesti ja ensimmäisenä tavoitteena on puolustaa tiiviisti. MM-karsinnoissa maan pelaamisessa näkyi valmentajan käden jälki ja joukkue voitti lohkonsa neljällä voitolla ja kahdella tappiolla. Omassa päässä soi yhteensä vain neljä kertaa.

Joukkueen avauskokoonpanoa on todella vaikea ennakoida, sillä Malouul tykkää vaihdella joukkueensa formaatiota vastustajasta riippuen. Joukkueen on merkitty pelanneen viime aikoina 4-3-3-, 4-2-3-1, 4-4-2-, 4-1-4-1- ja 3-5-2-järjestelmillä. Formaatio voi siis vaihdella turnauksenkin aikana, mutta pelityyli tulee pysymään samanlaisena ainakin Englantia ja Belgiaa vastaan. Pallonhallinta tullaan luovuttamaan vastustajalle ja oman pään varjelu on ykkösprioriteetti.

Hyökkäyspäässä joukkue panostaa paljon erikoistilanteisiin ja nopeisiin hyökkäyksiin pallonriiston jälkeen. Maalinteon yrittämistä vaikeuttaa joukkueen tähtipelaaja Youssef Msaknin loukkaantuminen, joka pakotti hänet jäämään ulos kisoista.

Ennakkoon 27-vuotias Rennesissä viime kaudella lainalla pelannut Wahbi Khazri on Tunisian kisajoukkueen suurin tähti. Viimeisissä turnaukseen valmistavissa harjoitusotteluissa hän on kuitenkin yllättäen aloittanut vaihtopenkin puolella.

Myös Saif-Eddine Khaoui on pelaaja, jota kannattaa joukkueesta seurata tarkkaan. Ranskan pääsarjassa pitkään pelanneella Khaouilla on iso vastuu Tunisian pallollisessa pelaamisessa.

Englanti-Tunisia klo 21:00