Liverpool matkusti tiistai-iltana Serbiaan, jossa vastaan asettui Belgradin Punainen Tähti. Jürgen Kloppin joukkue yllätettiin siellä täysin, kun englantilaisseura kaatui luvuin 0-2 Mestarien liigan neljännessä lohko-ottelussa.

FK Crvena zvezda in English

@crvenazvezda_en
Crvena zvezda team v @LFC this evening:

Borjan, Stojković, Savić, Degenek, Rodić, Jovančić, Krstičić, Srnić, Marin, Ben, Pavkov.

Substitutes: Popović, Jovičić, Babić, Stojiljković, Simić, Čaušić, Gobeljić. #fkcz #ucl

Liverpool FC

@LFC
Tonight's #LFC team news.

🔴 Salah, Mane and Sturridge in attack
🔴 Matip and Lallana in
🔴 Keita named on the bench

#REDLIV

Toissaviikkoisen 0-4-tappion myötä Punainen Tähti oli iso altavastaava tämän iltaiseen kohtaamiseen, mutta serbialaisjoukkueen pelaaminen oli tänä iltana aivan erinäköistä.

Liverpoolilaisilla jäi vain sormi suuhun, kun Punainen Tähti otti ottelun jo alusta lähtien haltuunsa. Milan Pavkov puski joukkueensa 1-0-johtoon jo 22. minuutin pelin jälkeen entisen Chelsea-pelaajan Marko Marinin kulmapotkusta.

Liverpoolin brassimaalivahti Alisson Becker, joka on pitänyt ensimmäisellä valioliigakaudellansa jo kuusi nollapeliä, yllätettiin pian jo toistamiseen, kun Pavkovin upea kaukolaukaus tuplasi belgradilaisten johdon vain seitsemän minuuttia myöhemmin. Ennen tätä peliä Liverpool oli päästänyt kaksi maalia koko kauden aikana vain yhdessä ottelussa – 3-2-voitossa PSG:tä vastaan.

Liverpoolin kauden parhaat maalintekijät Sadio Mané ja Mohamed Salah olivat kumpikin jo kentällä, joten Kloppin täytyi etsiä maalintekoinspiraatiota muualta. Ensimmäisellä puoliajalla Liverpool oli puolustuksessa passiivinen ja hyökkäyksessä hampaaton, eikä joukkue onnistunut löytämään vastausta Punaisen Tähden tuplaosumaan. Ensimmäinen puoliaika tuli täten päätökseen 2-0-tilanteessa.

Toinen puoliaika näytti Liverpoolin osalta jo hieman lupaavammalta. Klopp toi tauolla sisään brassihyökkääjä Roberto Firminon, joka toi heti lisää luovuutta vieraiden hyökkäykseen. Joe Gomez astui myös samaan aikaan kehiin, ja myöhemmin myös belgialaiskärki Divock Origi.

Andrew Robertson ja Salah kävivät kumpikin lähellä kavennusosumaa noin tunnin pelin jälkeen. Robertsonin keskitys oli lähellä kimmota jopa maaliin asti, mutta ylärima pelasti kuitenkin kotijoukkueen. Salah sen sijaan ohitti laukauksellaan jopa maalivahdin, mutta egyptiläisen puolivolley osui epäonnekkaasti tolppaan.

Salah, joka ampui ottelussa jopa kahdeksan kertaa, sai vielä ottelun lisäminuuteilla tilaisuuden kavennusosumaan. Nopea vasemman jalan laukaus kohdistui kuitenkin suoraan päin maalivahtia, ja loppuvihellys seurasi lähes heti tilanteen jälkeen.

Liverpool hävisi täten jo toisen ottelunsa Mestarien liigassa, ja ovat nyt vaarassa pudota lohkon kärkipaikalta, kun Napoli kohtaa myöhemmin tänä iltana PSG:n.