Arsenal voitti torstai-iltana Valencian maalein 3-1 Emirates Stadiumilla. Eurooppa-liigan välieräottelun päätyttyä muutaman vierasjoukkueen kannattajan tohelointi tallentui kuitenkin videolle.

Pieni ryhmä espanjalaisseuran kannattajia kuvattiin tekemässä natsi-tervehdyksiä ja muita rasistisia eleitä Arsenal-fanien suuntaan pelin jälkeen.

ToméMS

@tmorrissyswan
Nazi salutes and monkey gestures from ⁦@valenciacf⁩ fans ⁦@Arsenal⁩ ⁦@metpoliceuk⁩ no place for this in football or anywhere

Video on levinnyt sosiaalisessa mediassa nopeasti. Myös Valencian seurapresidentti Anil Murthy on ottanut asiaan kantaa.

Anil Murthy

@anilmurthy1903
Difficult game in a beautiful stadium @Arsenal There is no place in football for racism or violence. Those little twats are not Valencia fans. We’ll get rid of them for the good of football.

– Hankala ottelu kauniilla stadiumilla Arsenalissa. Jalkapallossa ei kuitenkaan ole paikkaa rasismille tai väkivallalle. Nuo pikku kusipäät eivät ole Valencian faneja. Aiomme hankkiutua heistä eroon jalkapallon hyväksi, Murthy vastasi Twitterissä.

Arsenal on myös ottanut asian puheeksi heidän viimeisimmässä tiedotteessaan. Lontoolaisseura on luvannut tehdä yhteistyötä Valencian kanssa löytääkseen kyseiset kannattajat ja rankaistakseen heitä oikeutetusti. Myös UEFA on valmis ottamaan asian tutkintaan, kertoo The Independent.